HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Pátek na Chrudimsku ve znamení nehod

HZS Pardubického kraje, územní odbor Chrudim  

Nehoda v KunčíNehoda v KunčíNehoda v RosicíchNehoda v RosicíchProfesionální hasiči z Chrudimi byli v pátek 23. května v 11.36 hodin vysláni spolu s dobrovolnými hasiči ze Slatiňan k dopravní nehodě, která se stala na křižovatce u obce Kunčí, na silnici č. I/37. Jednalo se o střet dvou osobních vozidel Hyundai Getz a Toyota Yaris, kdy pravděpodobně řidič vozidla Hyundai, vyjíždějící z vedlejší silnice od obce Kunčí, nedal přednost Toyotě přijíždějící po hlavní silnici. Došlo ke střetu vozidel. Po nárazu se Toyota převrátila přes střechu a skončila na boku. Ve vozidle byly dvě zraněné osoby, které po našem příjezdu byly již mimo vozidlo a v péči zdravotnické záchranné služby.

Obě jednotky pomáhaly záchranné službě se zraněnými osobami, zajistily havarovaná vozidla proti požáru a po dobu zásahu řídily dopravu. Po zadokumentování nehody policisty, odstranily jednotky hasičů automobily mimo vozovku a provedly úklid. Poté se vrátily na základny.

 

V 15.39 hodin hasiči vyjeli k dopravní nehodě do obce Rosice, kde na křižovatce došlo ke střetu osobního automobilu Ford Fiesta a motocyklu Honda. Zraněný motorkář byl po příjezdu hasičů již v péči zdravotníků. Jednotka pomohla s transportem zraněného do sanitního vozu a po zadokumentování nehody policisty, provedla úklid vozovky. Poté se vrátila na základnu.

 

 

Vendula Horáková, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem