HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Pátek 13 - Den otevřených dveří požárních stanic.

(14. 7. 2018) Dne 13. 7. 2018 v 9:00 hodin se pro veřejnost otevřely brány všech požárních stanic ve Zlínském kraji v rámci akce Pátek 13 - Den otevřených dveří. 

Počasí v pátek a navíc třináctého nevěstilo nic dobrého. Množství návštěvníků, radost v očích dětí, úsměvy dospělých a především dobrá nálada provázely všechny po celý den a na počasí nikdo nemyslel. Zvláště pak, když někteří příslušníci poutavou a humornou formou předvedli některé z činností hasičů, a dále výzbroj a výstroj hasičů včetně možností použití.

Nejmenší návštěvníky samozřejmě zajímalo vše, co svítí, bliká, houká a troubí. Některé z dětí přišly na prohlídku i v tematickém oblečení, popřípadě s výstražnými vestami s jednotným evropským číslem tísňového volání – 112. Děti nezajímala jen technika a výzbroj hasičů, ale zajímaly se i o práci u hasičského sboru.

V expozici civilní nouzové připravenosti byla premiérově použita výuková pomůcka Domeček rizik. S touto pomůckou jsou děti v rámci preventivně výchovné činnosti vedeny k zjištění možných nebezpečí v domácnosti a jak se v dané krizové situaci zachovat. Zájem byl i o nový typ vyváděcí masky, který se používá při evakuaci.

Překvapením pro návštěvníky byl příjezd elektromobilu Tesla, který si mohli návštěvníci, zaměstnanci i příslušníci Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje nejen prohlédnout, ale i vyzkoušet. Vůz byl poskytnutý v rámci úzké spolupráce s energetickou společností E.ON, které bychom chtěli tímto poděkovat.

Autor:  nprap. Roman Žemlička – HZS Zlínského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem