HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Pardubičtí hasiči přivítali na pracovní návštěvě generálního ředitele HZS ČR

Hned na dva dny (27. a 28. dubna) zavítal generální ředitel HZS ČR brig. gen. Drahoslav Ryba do Pardubického kraje. Akce se uskutečnila v rámci plánovaných návštěv HZS krajů a Pardubický kraj byl pátým v pořadí.  

Generální ředitel HZS ČR zahájil svoji návštěvu na Krajském úřadu Pardubického kraje, kde v doprovodu krajského ředitele plk. Miroslava Kvasničky pohovořil s hejtmanem Martinem Netolickým. Společně byla probírána vzájemná spolupráce kraje a profesionálních hasičů a dobrovolných hasičů. Dále podpora dobrovolných hasičů a využití nové dotace pro sbory dobrovolných hasičů. Generální ředitel zhodnotil využívání prostředků od pojišťoven a diskutována byla také činnost JSDH obcí a spolků působících na úseku požární ochrany.

V odpoledních hodinách brig. gen. Ryba navštívil centrální stanici v Pardubicích. Čas zde byl nejen na prohlídku stanice, ale také na seznámení s novými prostory Krajského operačního a informačního střediska HZS Pardubického kraje a budovu krajského ředitelství. S vedením HZS Pardubického kraje řešil brig. gen. Ing. Ryba novou koncepci vzdělávání, financování sboru po ukončení projektů z evropských fondů nebo nárůst agend na úseku požární prevence.

Později odpoledne se generální ředitel potkal na Krajském ředitelství HZS Pardubického kraje se zástupci krajského i okresních Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Pardubického kraje. Zde byla oceněna především výborná vzájemná spolupráce a to především v oblasti společných soutěží požárního sportu a nově i disciplínách TFA. Generální ředitel ocenil obětavou a systematickou práci JSDH obcí s mládeží a vynikající výsledky této práce, kdy si mladí hasiči přivážejí i ze světových soutěží nejvyšší ocenění. Opět se probírala nová dotace pro dobrovolné hasiče a také další možnosti podpory krajských, případně okresních sdružení ze strany státu.

Hlavní náplní celého výjezdu byly opět návštěvy stanic a diskuze s hasiči. Celkem navštívil generální ředitel pět stanic. Ve Vysokém Mýtě, v Chrudimi, Pardubicích, Přelouči a Seči. Nikde nechyběla prohlídka prostor a také diskuze s výjezdovými hasiči, aby si generální ředitel udělal obrázek o problémech, které je trápí. Nejčastěji se jednalo o nevyhovující prostory stanice, tak tomu bylo například na stanici v Přelouči nebo špatné zázemí pro fyzickou přípravu. Diskutovány byly také nové výstrojní prvky nebo technika, která hasičům dnes a denně slouží.

Ve čtvrtek ráno zavítal brig. gen. Ryba do Institutu ochrany obyvatelstva Lázně Bohdaneč, kde s jeho ředitelem Ing. Rostislavem Richterem probíral další zaměření v oblasti výzkumu, vývoje a inovací a dalšího směřování a rozvoje Institutu.

kpt. Mgr. Nicole Zaoralová, tisková mluvčí GŘ HZS ČR

Odkazy do noveho okna

návštěva

návštěva 

Detailní náhled

návštěva1

návštěva1 

Detailní náhled

návštěva2

návštěva2 

Detailní náhled

návštěva3

návštěva3 

Detailní náhled

návštěva4

návštěva4 

Detailní náhled

návštěva5

návštěva5 

Detailní náhled

návštěva6

návštěva6 

Detailní náhled

návštěva7

návštěva7 

Detailní náhled

návštěv8

návštěv8 

Detailní náhled

návštěva9

návštěva9 

Detailní náhled

návštěva10

návštěva10 

Detailní náhled

návštěva11

návštěva11 

Detailní náhled

návštěva12

návštěva12 

Detailní náhled

návštěva13

návštěva13 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem