HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Pardubický kraj poskytne hasičům finanční dar

Hasičský záchranný sbor Pardubického kraje má na území Pardubického kraje rozmístěno celkem 15 hasičských stanic. Z nich každý den vyjíždějí hasiči pomáhat občanům našeho kraje při různých mimořádných událostech. Pro zasahující hasiče je důležité mít dobré a kvalitní zázemí. Jedna z hasičských stanic, již ale nevyhovuje požadavkům dnešní doby.

Hasičská stanice v Králíkách je zastaralá a svými prostory neodpovídá dnešním nárokům na techniku a službu hasičů, kteří zde pro vás slouží 365 dní v roce, 7 dnů v týdnu, 24 hodin denně.

16. listopadu 2023 podepsal starosta města Králíky Ing. Václav Kubín s plk. Alešem Černohorským, ředitelem Hasičského záchranného sboru Pardubického kraje, darovací smlouvu, na základě které získává hasičský sbor pozemek na okraji města v blízkosti silnice I/43 směrem k Dolní Orlici. Tehdy se jednalo o první krok k zahájení výstavby nové hasičské stanice v Králíkách typu P2. Dalším krokem bude zpracování projektové dokumentace.

Ředitel HZS Pardubického kraje plk. Mgr. Aleš Černohorský počátkem roku 2024 podepsal smlouvu o poskytnutí finančního daru z rozpočtových prostředků Pardubického kraje s hejtmanem Pardubického kraje JUDr. Martinem Netolickým, Ph.D.  

Pardubický kraj poskytne HZS Pardubickému kraji finanční dar ve výši dva miliony korun pro zpracování projektové dokumentace na výstavbu nové hasičské stanice v Králíkách. Nová stanice by měla vytvořit odpovídající a kvalitní zázemí a podmínky pro práci profesionálních hasičů na Králicku. Investorem výstavby a majitelem budovy bude HZS Pardubického kraje. 

por. Bc. Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

stávající stanice Králíky

stávající stanice Králíky 

Detailní náhled

Jednání hejtmana s Alešem Černohorským

Jednání hejtmana s Alešem Černohorským 

Detailní náhled

podpis smlouvy Králíky

podpis smlouvy Králíky 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem