HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Pálil trávu. Čtyři jednotky hasičů pak likvidovaly následný požár.

(6.7.2015) Profesionální, dobrovolní a drážní hasiči zasahovali na místě požáru v Brumově – Bylnici na Zlínsku.  

V 17:15 hodin byl vyhlášen požární poplach jednotce profesionálních hasičů stanice Valašské Klobouky a současně i jednotkám dobrovolných hasičů z Brumova a Bylnice. Celkem čtyři cisternové vozy směřovaly na místo hlášeného požáru travního porostu poblíž železniční zastávky v Brumově.
 
K likvidaci plamenů, které zasáhly travní porost vysokého železničního náspu a přilehlého pozemku, nasadili hasiči celkem šest vodních proudů. Lokalizace požáru zabrala hasičům několik minut, celková likvidace pak další půl hodiny. 
 
Protože požár zasáhl i bezprostřední okolí kolejí, byli na místo povoláni také drážní hasiči HZSP SŽDC Přerov. Z důvodu probíhajícího zásahu byla po konzultaci operačního střediska hasičů s dopravci snížena rychlost projíždějících vlaků. K celkovému zastavení provozu dojít nemuselo.
 
Příčina vzniku požáru byla zjištěna už v průběhu zásahu. Na zasaženém pozemku bylo nalezeno ohniště, na kterém místní občan pálil suchou trávu.
 
S ohledem na neustálé varování hasičů a médií před vznikem požárů v tomto velmi teplém počasí a suchém období je až překvapující, že se do této činnosti vůbec někdo pustil.
 
Autor: por. Bc. Libor Netopil
            tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
Foto:   Naše Valašsko

vytisknout  e-mailem