HZS Jihomoravského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Pálení čarodějnic a další požáry

Pátek, 1. května 2020 - Od včerejšího večera do dnešního rána jsme řešili šest požárů a tři plané poplachy. Požáry neměly přímou souvislost s pálením čarodějnic. Při požáru bytu v Brně bylo evakuováno 26 osob. 

Včera, krátce před devatenáctou hodinou, vyjely dvě jednotky hasičů z Boskovic k požáru lesní hrabanky.  Požár na ploše přibližně 5x5 metrů uhasily za několik minut.

V Břeclavi-Charvatské Nové Vsi zasahovaly po devatenácté hodině také dvě jednotky hasičů. Jednalo se o požár odpadu, který uhasily jedním vodním proudem.

Po jednadvacáté hodině hořela maringotka na okraji Syrovic. Pomocí jednoho vodního proudu ji likvidovali hasiči z Židlochovic a Syrovic.

Ve tři čtvrtě na deset vyjeli profesionální hasiči z Lidické a BVV s dobrovolnými hasiči z Husovic k požáru bytu v Helfertově ulici v Brně. Při požáru bylo evakuováno ze dvou domů celkem 26 obyvatel. Hasiči zachránili dvě osoby před kouřem s pomocí vyváděcích masek.  Požár dostali pod kontrolu po půl hodině a zcela jej zlikvidovali o půl dvanácté. Před půlnocí se mohli evakuovaní z obou domů vrátit zpět do svých bytů. Po dobu zásahu byl evakuovaným k dispozici autobus, kde mohli čekat.

Nehlídané ohniště dohasila jednotka ze stanice BVV po dvacáté třetí hodině na Slunečné ulici v Brně-Novém Lískovci.

Hodinu po půlnoci pak hasiči z Hustopečí a s místními hasiči z Popic likvidovali požár hnojiště.

Všechny požáry se obešly bez zranění. Výše škod a příčiny jsou u většiny požárů zatím v šetření.

V Hodoníně, Jevišovce a Neslovicích jsme prověřili oznámení o údajných požárech. Po zjištění, že je mají lidé pod kontrolou, jsme nezasahovali.

Jan Dvořák, HZS Jihomoravského kraje

vytisknout  e-mailem