HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Pád malého letadla si vyžádal životy dvou lidí

V sobotu 4. září deset minut před půl třetí odpoledne přijali středočeští hasiči oznámení o pádu malého letadla do pole nedaleko Žiliny na Kladensku. 

Operační důstojník na místo ihned vyslal profesionální hasiče z kladenské a stochovské stanice spolu s místně příslušnou dobrovolnou jednotkou obce Žilina.

Po příjezdu na místo bylo potvrzeno, že došlo k pádu malého letadla typu cessna a uvnitř zůstaly zaklíněné dvě osoby. Přes veškerou snahu všech záchranářů a hasičů však přivolaný lékař konstatoval úmrtí obou cestujících. K události byli povoláni specialisté z Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod, kteří budou vyšetřovat, proč k pádu letounu došlo.

Hasiči pomohli s naložením těl zesnulých pohřební službě a s naložením vraku letadla odtahové službě. Zároveň zamezili úniku provozních kapalin ze stroje.

Jelikož zásah probíhal delší dobu, byla stochovská profesionální stanice zálohována pro případ dalšího výjezdu dobrovolnou jednotkou obce Nové Strašecí, která držela pohotovost na své vlastní zbrojnici.

por. Ing. Tereza Fliegerová
tisková mluvčí
HZS Středočeského kraje

Odkazy do noveho okna

001 - pád malého letadla nedaleko Žiliny na Kladensku

001 - pád malého letadla nedaleko Žiliny... 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem