HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Osud zvířátek nám prostě není lhostejný

Tento týden se doslova roztrhl pytel se záchranou zvířátek. Prvně byl na řadě Bubo bubo. Ne, ne, nestrašíme vás, to je latinský název pro sovu Výra velkého, kterého hasiči museli v Němčicích na Pardubicku doslova vymotat z plotu. Jenže mohutný pták Výr velký se poranil, a tak hasiči si ho po vyproštění vzali na stanici, kde si ho do péče převzali pracovníci Záchranné stanice Pasíčka. A odtud už máme zprávy, že sova podstoupila operaci křídla a bude zase v pořádku.

Jednotka hasičů z Hlinska „vyprošťovala“ pod podbitím bytového domu zamotaného dalšího Rorýse obecného. Rorýs byl pomocí žebříku sundán a následně pomocí nůžtiček byly odstraněny provázky, které měl zamotané na nohou a předán oznamovatelce. I v tomto případě byl pták předán do péče zachráncům ze stanice Pasíčka. Takže podobný osud jako před pár dny zachraňovaný Rorýs číslo jedna.

Poslední záchrana byla trochu s obavami. Hasičům byl oznámen had na zahradě. O tom, že viděl hada, ujistil hasiče chlapec. „Viděl jsem hada se zelenou hlavou,“ popisoval situaci na jedné nemošické zahradě u rodinného domu chlapec. Hasičům bylo také oznámeno, že pes už několikátý den štěká na křoví. Majitelův pes znovu očichal „ono“ zmíněné místo pohybu hada, ale tentokrát nezaštěkal. Hasiči tedy křoví prozkoumali, hada nenašli, pátrali dál a zanedlouho našli ježečka, kterého šetrně odchytili a pustili do volné přírody. Uvidíme, zda hlídací pes ještě zaštěká. 😊

por. Bc. Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

Bubo bubo1

Bubo bubo1 

Detailní náhled

Bubo bubo2

Bubo bubo2 

Detailní náhled

Bubo bubo

Bubo bubo 

Detailní náhled

ježeček3

ježeček3 

Detailní náhled

ježeček2

ježeček2 

Detailní náhled

ježeček1

ježeček1 

Detailní náhled

ježeček

ježeček 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem