HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Ostravští hasiči zachraňovali vlčáka, uvízlého v kovovém plotu

Mladíci, kteří vyprovokovali klacky německého ovčáka, mohou zřejmě za to, že skončil hlavou v bráně kovového plotu kolem areálu firmy v Ostravě-Vítkovicích v Tavičské ulici a nemohl ven. Profesionální hasiči (HZS MSK) z Ostravy-Zábřehu jej v úterý 31.12.2013 vysvobodili pomocí menších hydraulických nůžek, sloužících obvykle na stříhání pedálů u vozidel.
 
Operační středisko hasičů bylo o uvězněném psovi informováno v úterý před půl čtvrtou odpoledne. Na místo vyjela jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) ze stanice v Ostravě-Zábřehu.
 
Pes, hlídající areál firmy, festovně oplocený, zřejmě doplatil na neustálé dráždění procházejících a lelkujících mladíků. Protáhl hlavu čtvercovým otvorem ve spodní části kovové brány, ale zpět už to nešlo.
 
Hasiči ihned po příjezdu našli pro trápícího se němého tvora řešení - odstřihli krátkou svislou příčku a hlava byla okamžitě na svobodě. „Pes nebyl agresivní, měl spíše strach. Tušil, že mu chceme pomoci,“ řekl velitel hasičského zásahu.
Odkazy do noveho okna

zachranapesplotOstrava (1)

zachranapesplotOstrava (1) 

Detailní náhled

zachranapesplotOstrava (2)

zachranapesplotOstrava (2) 

Detailní náhled

zachranapesplotOstrava (3)

zachranapesplotOstrava (3) 

Detailní náhled

zachranapesplotOstrava (4)

zachranapesplotOstrava (4) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem