Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Zbirožské hasičské tatrování 2018

aktualizováno 6. 9. 2018 (Nicole Zaoralová) - Program pro děti 

Záchrana hořícího hradu, úkoly z oblasti požární prevence, vystoupení malých hasičat, možnost zvolit nejkrásnější Tatru, soutěž o nejhezčí básničku nebo třeba rodinná hra Záhada v muzeu, tak na to se mohou těšit děti, které navštíví s rodiči akci Zbirožské hasičské tatrování.

V sobotu 8. září se u Rokycan koná již 8. ročník akce Zbirožské hasičské tatrování. Dle názvu by šlo dovozovat, že tato událost je určena hlavně pro hasiče a všechny milovníky hasičské techniky. Ti se celý rok těší na sraz hasičských Tater a mistrovství ve výměně předního kola na Tatře 815.

Akce Tatrování se snaží nabídnout zábavu pro celé rodiny včetně dětí. Minulý rok si děti mohly užít skákací hrad, veselé hasičské soutěže nebo rodinnou hru „Najdi zvířátka v muzeu“. Některá zvířátka se do muzea zatoulala náhodou, ale některá zvířátka (či technika se zvířecími jmény) hasičům pomáhala v boji s ohněm již před desítkami let. Všem, kterým se podařilo správně rozluštit kvíz, náležela hasičská odměna. 

I v letošním ročníku organizátoři připravili pro děti a jejich rodiče bohatý program. Jako každý rok si děti budou moci vyzkoušet uhasit hořící hrad a vysvobodit hradní strašidlo. Oddělení preventivně výchovné činnosti Hasičského záchranného sboru ČR pro děti do Zbirohu přiveze řadu úkolů k prozkoušení jejich znalostí i dovedností z oblasti požární ochrany a ochrany obyvatelstva.

Během celého dne bude probíhat soutěž o nejvtipnější zbirožský rým. Odpoledne bude vyhodnocena celoroční soutěž dětských kolektivů i tvořivých dospělých o nejhezčí hasičskou báseň. De facto celé letošní Tatrování se ponese na vlně veršů a rýmů.

Pro všechny je připravena také nová rodinná hra s názvem „Záhada v muzeu“. V expozici požární ochrany totiž zmizel jeden exponát. Co se s ním stalo? Ukradl ho snad někdo? Na místě zůstal jen papírek s tajemnou šifrou. Hledají se šikovné holčičky a kluci, kteří ve zbirožském areálu najdou 15 otázek, správně je zodpoví, získají tajenku, rozluští tajemnou šifru a najdou ztracený exponát. Na ty nejlepší a nejrychlejší luštitele čekají opět krásné hasičské ceny včetně tolik oblíbených Hasičských pohádek.

Asi není důvod dlouho váhat, sejdeme se ve Zbirohu!

Zbirožské hasičské tatrování se koná 8. září 2018 od 10.00 do 16.00 hodin.

Adresa akce: Pod Parkem 662, Zbiroh-Švabín, Loc: 49°51‘29.34“N 13°45‘7.911“E.

Kontakt:
kpt. Mgr. Nicole Zaoralová
tisková mluvčí

MV-generální ředitelství
Hasičského záchranného sboru ČR
Tel.: +420  950 819 944
Mobil: +420 602 215 142
E-mail: nicole.zaoralova@grh.izscr.cz

Odkazy do noveho okna

Tatrovani new 2018 A4

Tatrovani new 2018 A4 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem