HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Osm zraněných po střetu autobusu s osobním autem na Benešovsku

V pondělí 13. července před desátou hodinou přijalo operační středisko středočeských hasičů oznámení o čelním střetu osobního automobilu a autobusu na silnici č. 111 u plochodrážního stadionu poblíž Divišova v okrese Benešov. 

Jelikož další volající hlásil, že vidí kouř stoupající z havarovaného vozidla, byly k události vyslány profesionální jednotky ze stanic Benešov a Vlašim, zároveň byl poplach vyhlášen i jednotce sboru dobrovolných hasičů obce Divišov.

Při dojezdu hasičů už zasahovala na místě zdravotnická záchranná služba spolu s policií. Pro zraněnou řidičku osobního auta nechal lékař povolat vrtulník letecké záchranné služby, jednotky zajistily místo pro jeho přistání. Po stabilizaci zdravotního stavu byla pacientka transportována do motolské nemocnice v Praze. Sedm cestujících z autobusu bylo převezeno pozemní cestou do nemocnice v Benešově, převážně s pohmožděninami.

Po odvezení zraněných osob hasiči zasypali uniklé provozní kapaliny sorbentem a provedli protipožární opatření. Asi půl hodiny po poledni ukončila policie dokumentování a vyšetřování nehody a začalo vyprošťování havarovaných vozidel. Hasiči tak spolupracovali s odtahovou službou, které pomohli vozidla naložit. Následně zprovoznili komunikaci a vrátili se zpět na své základny. Silnice z Divišova do Struhařova byla téměř tři hodiny uzavřena a policie odkláněla veškerou dopravu na objízdné trasy.

K zachování akceschopnosti byla vlašimská stanice zálohována dobrovolnou jednotkou obce Zdislavice, která držela pohotovost na vlastní zbrojnici.

por. Ing. Tereza Fliegerová
tisková mluvčí
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem