HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Osm hasičských jednotek vyjelo k požáru do areálu bývalé Škodovky

  Zde došlo v neděli  k požáru ve střešní konstrukci jedné z místních firem. V době našeho příjezdu byli na místě pracovníci firmy, kteří hasičům ukázali ohnisko požáru. To se nacházelo ve výšce cca 15ti metrů, na spojnici střech dvou hal. Prohořívala zde boční stěna objektu a bylo vidět začínající požár střechy. Velitel zásahu rozhodl o vypnutí energií, plynu a el. proudu a hasiči byli upozorněni na dvě žíhací pece, v nichž probíhalo hoření. Ohniska se nacházela v cca patnácti centrimetrové vrstvě prachu, který žhnul. Tím, jak odpadával z ocelových nosníků, zakládal další nová ohniska.
Na místo byla proto povolána jednotka HZS Pk z hasičské stanice Košutka a dále si velitel na místo vyžádal jednotky z II.st. požárního poplachu jako zálohu, pro případ nenadálého rozšíření požáru na střechu s dřevěným podbitím, nebo výbuchu prachu.
Vzhledem k tomu, že se nedalo ke konstrukci haly dostat, bylo nutné žhnoucí prach srážet vodním proudem a dohašovat na zemi haly. Existovalo tedy reálné riziko výbuchu prachu. K tomu naštěstí nedošlo a po prolití hlavních ohnisek byly dobrovolné jednotky odeslány zpět na základny. Při likvidaci skrytých ohnisek bylo použito vysokotlaké hasicí zařízení COBRA.
Škoda 500tis. Kč. Příčina v šetření.

16_12_2018 Požár střecha Škodovka (3).jpg16_12_2018 Požár střecha Škodovka (2).jpg16_12_2018 Požár střecha Škodovka (1).jpg

vytisknout  e-mailem