HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Opuštěný objekt v Hradci Králové zničil požár

Rozsáhlý požár nevyužívaného objektu u železniční trati likvidovali dnes 10. dubna 2012 dopoledne hasiči v ulici U Fotochemy v Hradci Králové.  

Požár byl na operační středisko hasičů ohlášen pět minut po půl desáté dopoledne. Na místo vyjeli profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové a ze stanice Pražská, dále dobrovolní hasiči z hradeckých městských částí Plácky a Třebeš, hasiči HZS podniku Správy železniční dopravní cesty Nymburk. 
Při příjezdu první jednotky na místo byl celý dřevěný objekt o rozměrech zhruba osm krát 20 metrů v plamenech. Oheň se také rozšířil na okolní křoviny a zasáhl několik stromů. Jednalo se o opuštěnou budovu, kterou využívali bezdomovci. Hasiči dostali požár pod kontrolu v 10:20 hodin dopoledne. Část střechy se propadla a některé poškozené části budovy museli hasiči strhnout pomocí trhacích háků. V bezprostřední blízkosti zničeného objektu museli pořezat i dřeviny, aby mohli rozebrat konstrukci objektu a dohasit ohniska. Obě jednotky dobrovolných hasičů zůstávají na místě, rozebírají požářiště a dohašují doutnající části. Při požáru byl lehce zraněn jeden ze zasahujících profesionálních hasičů. Hmotná škoda na opuštěném objektu nevznikla. Příčiny vzniku požáru jsou předmětem šetření.

vytisknout  e-mailem