Institut ochrany obyvatelstva  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

OPCW 2014 - stručné hodnocení

V termínu 19. - 23. května 2014 proběhl v Institutu ochrany obyvatelstva praktický výcvikový kurz v oblasti ochrany před účinky chemických zbraní.  

Kurz byl organizován Organizací pro zákaz chemických zbraní (OPCW), Generálním ředitelstvím HZS ČR a Státním úřadem pro jadernou bezpečnost. Výcviku se zúčastnilo 15 specialistů ze 14 zemí světa. Zastoupeny byly tyto státy: Alžírsko, Ázerbájdžán, Bělorusko, Brazílie, Ekvádor, Jordánsko, Malajsie, Omán, Pákistán, Panama, Peru, Rumunsko, Tanzanie a Turecko. Výcvik byl zaměřen prakticky, účastníci trénovali použití protichemických oděvů v kombinaci s ochrannou maskou, detekci a odběr vzorků nebezpečných látek, dekontaminaci a zásady pohybu v nebezpečné zóně. Koordinace jednotlivých týmů a získané znalosti byly procvičeny při závěrečném cvičení, kdy byly na výcvikové ploše rozehrány dva "reálné" scénáře.

Cílem kurzu bylo poskytnout pokročilý výcvik s použitím koncepce "vycvičit cvičitele", což se podařilo. O vysoké úrovni kurzu svědčí jeho závěrečné kladné zhodnocení, provedené zástupci OPCW a samotnými účastníky. Zvláště byla oceněna náplň a metodika kurzu, která logicky směřovala od počátečních prezentací přes nácvik praktických činností až po závěrečné praktické řešení mimořádné události s únikem nebezpečné látky.


Vloženo: 28. 8. 2014 | Aktualizace: 28. 8. 2014 | Email: spisovna@ioolb.izscr.cz

Odkazy do noveho okna

Detekce 1

Detekce 1 

Detailní náhled

Detekce 2

Detekce 2 

Detailní náhled

Detekce 3

Detekce 3 

Detailní náhled

Nácvik detekce

Nácvik detekce 

Detailní náhled

Odběr vzorků

Odběr vzorků 

Detailní náhled

Ochranné oděvy

Ochranné oděvy 

Detailní náhled

Účastníci

Účastníci 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem