HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

ONLINE INFORMACE - VÝJEZDY HZS OLK - VÝSTRAVA EXTREMNĚ SILNÝ VÍTR

Na základě vydané výstrahy a návaznosti na nárust výjezdových událostí spojených s odstraňováním následků silného větru v Olomouckém kraji spouštíme dočasné online kontinuální zpravodajství na našem webu - sledujte aktualizaci v cca půhodinových intervalech. 

Situace v Olomoucké kraji souhrn událostí - ONLINE ZPRAVODAJSTVÍ

sledujte i náš facebook přidáváme tak aktuální foto i důležité informace      https://www.facebook.com/hasici.olomouc/

8:30   23 - výjezdových událostí

Aktuální počet výjezdů 23, drtivá většina jsou spadené stromy na komunikacích. Většina výjezdů je na Šumpersku a Prostějovsku. Jen za posledních 20 min se počet výjezdů zdvojnásobil, poskytujeme první fotografie. Z výběru událostí řeší hasiči v Hranicích také uvolněně plechy hrozící pádem na chodník.

8:55 výjezdů - 29   V Okrese Šumperk celkový počet 22 výjezdů! Aktuálně řešeno 14.

9:15 výjezdů 57 - stále sledujeme nárust událostí, v několika případech řešíme uvolněné plechy na střecháh, nejvíce výjezdů je Šumpersku, na Olomoucku u Mutkova došlo k pádu stromu na auto, vše bez zranění

9:30 výjezdů 69 - v Mostkovicích na Prostějovsku došlo k pádu vikýře a části plechu z objektu, na místo míří jednotky HZS a SDH, několik popadaných stromů za sebou řeší hasiči na komunikacích z Dolan směr Jívová a dále z Jívové směr Domašov  nad Bystřicí.  POZOR u Brodku u Prostějova leží strom na dálnici ! V Přerově ulice Letecká vyvrátil vítr zastávku.  Na Hranicku Podštát směr Olšovec také někoik spadených stromů na komunikaci.  V Olomouci na ulici Sokolska došlo k uvolnění části plechové střechy cca 5x3m.

10:00 přidána další várka FOTOGRAFII - více níže v přílohách

10:05 - spadené či uvolněné střechy na Prostějovsku - řešíme několik uvolněných plechů si celých střech na Prostějovsku a to Mostkovice, Prostějov Kostelecká a Přemyslovice - podrobnosti později


j10:05 - aktuální počet všech výjezdů v OLK - 97

10:14 Důležité   Pozor popadané stromy na D35 úsek km 245 směr Mohelnice Olomouc!!!

10:20 - aktuální počet všech výjezdů HZSOLK 109   Na Prostějovsku hasiči i nadále zasahují u několika domů s uvolněnými plechy či celou střechou, na dálnici D35 odstraňujeme několik spadených stromů v úseku 245 km, v Hranicích došlo k pádu stromu na vozidlo, drtivá většina výjezdů je na popadané stromy lze hovořit o stovkách stromů. Problémy jsou zaznamenávány i s přetrženými dráty elektrického vedení dochází k výpadkům proudu v našem kraji.  Strom také spadl na vozidlo u Kosova na Šumpersku.

SUMARIZACE DLE OKRESŮ 10:30 - 116 událostí - souhrn dle okresů OLK Jesenik 4, Olomouc 26, Prostějov 30, Přerov 19, Šumperk 37

10:45 Problémy na železnici - evidujeme také pády stromů na kolejiště Olomoucko Štarnov a Šumperk

10:55 - číslo 136 aktuálního souhrnu výjezdů v OLK - V Přerově na ulici Palackého hasiči odstraňují uvolněné plechy, ve Zdětíně asistují hasiči rovněž u uvolněné střechy, v Olomouci ulice Nezvalova řeší uvolněné plechy hrozící pádem a v Krčmani na Olomoucku vítr utrhl střechu autobusové zastávky.

11.10 doplněny FOTO  - odkaz zde

11:27 počet celkových výjezdů 163 -   Hasiči v Olomouci řeší uvolněné plechy na střechách u zimního stadionu a v ulici Hněvotínská, problémy s uvolněnými plechy a hrozící pády 

11:34 výběr z akutálně řešených událostí -  uvolněné plechy řeší hasiči v Zábřehu na ulici Tunklova, v Prostějově místní části Vrahovice řeší hasiči problémy s krytinou na garážích, v Kojetíně ulice Sladovní uvolněné tašky na střeše, V Přerově místní části Žeravice došlo  pádu stromu na chatu. 

11:36 OLK kraj - prozatím a doufejme vše bez zranění osob!

12:00 akutální souhrn - počet celkových výjezdů 190!

V Olomouci míří hasiči na ulici Hodolanská sundat stan ze střechy, i nadále odstraňují desítky popadaných stromů hasiči v okolí Jívová, Domašov nad Bystřicí a Libavá. V Haňovicích na Olomoucku hasiči řeší uvolněné plechy na střeše. Na malé hale u zimního stadionu hasiči zajišťují uvolněné plechy. V celém kraji i nadále ostraňují desítky jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů spadené stromy, každou minutu zpracovává operační středisko HZS OLK další nové události a situace se nelepší. Aktuální počet výjezdů je 190!

12:30 - aktuální souhr řešených událostí 210!

V Kosově na Šumpersku došlo k pádu sloupu elektrického vedení. V Lipové Lázni na Jesenicku řeší hasičiuvolnění plechové krytiny na místní poště. V Přerově na ulici Riedlova evidujeme pád střechy, V Černotíne na Hranicku rovněž došlo k pádu části střechy. V České Vsi na Jesenicku hasiči zajišťují uvolněné plechy na střeše plaveckého bazénu. V Prostějově ulice Vodní spadl strom na vozidlo. V Šumperku v ulici Komenského aktuálně hasiči zajišťují uvolněný plech hrozící pádem na chodník. Další pád střechy řeší hasiči v Mohelnici.

13:45 - Situace se nelepší, další nárust událostí a výjezdů jednotek hasičů.

Ve Velké Bystřici došlo k pádu střechy ze stavebnin. Na Jánského v Olomouci hasiči řeší uvolněné plechy na střeše objektu. V Brodku u Přerova došlo k pádu vetší střechy z objektu cukrovaru.  Rovněž uvolněné plechy zajišťují hasiči v Senici na Hané. Uvolněné plechy komplikují situaci také v Libine na Šumpersku. Padající cihly ze strechy domu řeší hasiči v Kokorách. Podobné problémy s uvolněnými plechy řeší hasiči v Křelově-Břuchotín.  Ve Šterberku ulice Jivavská došlo k pádu střechy. V Moravičanech narazil vlak do stromu.  V Nemčicích nad Hanou zasahují hasiči u utržených plechů na střeše. 

13:45 aktuální celkový počet výjezdů 280!

14:00 SIlný vítr v Olomouckém kraji má dvě zranění!!!

V Opatovicích na Přerovsku došlo k nárazu osobního vozidla do stromu a následnému zranění dvou osob s nutným vyproštěním. Jednotka z Hranic okamžitě ukončila zásah u spadeného stromu a vyrazila k místu nehody. Při něhodě došlo ke zranění dvou osob, po vyproštění byly zraněné osoby předány do péče ZZS.

PPR_121T-2017_10_29-2c66da06 (1).jpgnehoda se zraněním Opatovice

15:30 364 událostí v Olomouckém kraji.

Situace s nabíráním nových událostí spojených se silným větrem přeházejícím přes celou republiku se ani v Olomouci nelepší. I nadále operační středisko přijímá desítky nových událostí vyžadující pomoc profesionálních a dobrovolných jednotek. 

Výběr z mimořadnějších situací!

V Plumlově spadnul strom na několik vozidel. V Olomouci na několika místech profesionální hasiči zabezpečují uvolněné plechy na střechách bytových domů. Podobnou situaci řeší jednotky v Přerově i Prostějově, postupně přejíždí na nová místa vyžadující provizorní upevnění střešních krytin. Z pohledu energetiky evidujeme několik nových výjezdů s utrženým vedením vysokého napětí.  V Droždíně na Olomoucku hasiči zajištovali utrženou plechovou střechu. V Drzovicích na Prostějovsku došlo k uvolnění a následnému pádu štítové stěny. V Černovíře místní části Olomouce padaly plechy ze střechy na komunikaci. Uvolněné plechy zajišťovali hasiči i na Klášterním Hradisku a Holici v Olomouci. Uvolněná střecha rovněž zaměstnala jednotky v Horní Moštěnici na Přerovsku.  Eternitová střecha popadala na komunikaci v Přerově ulice Svépomoc. V Přestavlkách na Přerovsku došlo k pádu střechy z průmyslového objektu. 

FOTO - aktualizace klikněte zde

SUMARIZACE DLE OKRESŮ 418 - výjezdů HZS OLK, Jesenik 9, Olomouc 135, Prostějov 102, Přerov 88, Šumperk 81

17:45 451 výjezdů v OLK

Během poslední hodiny opět vyjely profesionální i dobrovolné jednotky k dalším několika desítkám událostí, v drtivé většině šlo o popadané stromy, většina jednotek je stále v nazazení a postupně přejíždí od událostí k novým případům. Uvolněné plechy či části střech zůstávají i nadále v souhrnu výjezdů. V Dřevohosticích na Přerovsku hasiči odstraňovali uvolněné plechy na štítu domu. V Přerově ulice U Žebračky rovněž jednotka zajišťovala uvolněné plechy na střeše.V Prostějově v ulici Blahoslavova zasahovaly jednotky u uvolněné celé plechové střechy. V Prostějově na ulici Kostelecká hasiči zajišťují uvolněnou krytinu hrozící pádem na komunikaci. Nakloněnou zídku hrozící pádem řešila jednotka ve Vikýřovicích na Šumpersku. Uvolněný bilboard hrozil pádem u sjezdu z dálnice na Bělotín (Přerovsko). Spadlé dráty elektrického vedení řešili hasiči v Klenovicích na Hané. V Seničce na Olomoucku zasahují hasiči u uvolněného kříže na místní kapličce. V Olomouci na ulici Velkomoravská aktuálně hasiči zajišťují plech nad vchodem budovy. Problémy jsou i na železnici na Jesenicku, mezi zastávkami Lipová-lázně a Lipová-lázně jeskyně je aktuálně několik spadených stromů.

VIDEO činnost na operačním středisku / linka 112 v  HZS OLK 

VIDEO - Extrémně silný vítr pohledem hasičů v terénu!

22:00 - ukončení online kontinuálního zpravodajství - sourhnná zpráva je zde - klikněte zde

 Zdeněk Hošák | tiskový mluvčí | HZS Olomouckého kraje

Odkazy do noveho okna

vítr olomoucky kraj 29-10-2017

vítr olomoucky kraj 29-10-2017 

Detailní náhled

vítr olomoucky kraj 29-10-2017

vítr olomoucky kraj 29-10-2017 

Detailní náhled

vítr olomoucky kraj 29-10-2017

vítr olomoucky kraj 29-10-2017 

Detailní náhled

vítr olomoucky kraj 29-10-2017

vítr olomoucky kraj 29-10-2017 

Detailní náhled

vítr olomoucky kraj 29-10-2017

vítr olomoucky kraj 29-10-2017 

Detailní náhled

mutkov strom na auto

mutkov strom na auto 

Detailní náhled

vitr olomoucky kraj

vitr olomoucky kraj 

Detailní náhled

vitr olomoucky kraj

vitr olomoucky kraj 

Detailní náhled

vitr olomoucky kraj

vitr olomoucky kraj 

Detailní náhled

vitr olomoucky kraj

vitr olomoucky kraj 

Detailní náhled

vitr olomoucky kraj

vitr olomoucky kraj 

Detailní náhled

vitr olomoucky kraj

vitr olomoucky kraj 

Detailní náhled

vitr olomoucky kraj

vitr olomoucky kraj 

Detailní náhled

vitr olomoucky kraj

vitr olomoucky kraj 

Detailní náhled

vitr olomoucky kraj

vitr olomoucky kraj 

Detailní náhled

vítr olomoucky kraj 29-10-2017

vítr olomoucky kraj 29-10-2017 

Detailní náhled

vítr olomoucky kraj 29-10-2017

vítr olomoucky kraj 29-10-2017 

Detailní náhled

vítr olomoucky kraj 29-10-2017

vítr olomoucky kraj 29-10-2017 

Detailní náhled

vítr olomoucky kraj 29-10-2017

vítr olomoucky kraj 29-10-2017 

Detailní náhled

vítr olomoucky kraj 29-10-2017

vítr olomoucky kraj 29-10-2017 

Detailní náhled

vítr olomoucky kraj 29-10-2017

vítr olomoucky kraj 29-10-2017 

Detailní náhled

vítr olomoucky kraj 29-10-2017

vítr olomoucky kraj 29-10-2017 

Detailní náhled

vítr olomoucky kraj 29-10-2017

vítr olomoucky kraj 29-10-2017 

Detailní náhled

vítr olomoucky kraj 29-10-2017

vítr olomoucky kraj 29-10-2017 

Detailní náhled

vítr olomoucky kraj 29-10-2017

vítr olomoucky kraj 29-10-2017 

Detailní náhled

vitr olomoucky kraj

vitr olomoucky kraj 

Detailní náhled

vitr olomoucky kraj

vitr olomoucky kraj 

Detailní náhled

vitr olomoucky kraj

vitr olomoucky kraj 

Detailní náhled

vitr olomoucky kraj

vitr olomoucky kraj 

Detailní náhled

vitr olomoucky kraj

vitr olomoucky kraj 

Detailní náhled

vitr olomoucky kraj

vitr olomoucky kraj 

Detailní náhled

vitr olomoucky kraj

vitr olomoucky kraj 

Detailní náhled

vitr olomoucky kraj

vitr olomoucky kraj 

Detailní náhled

vitr olomoucky kraj

vitr olomoucky kraj 

Detailní náhled

vitr olomoucky kraj

vitr olomoucky kraj 

Detailní náhled

vitr olomoucky kraj

vitr olomoucky kraj 

Detailní náhled

vitr olomoucky kraj

vitr olomoucky kraj 

Detailní náhled

vitr olomoucky kraj

vitr olomoucky kraj 

Detailní náhled

vitr olomoucky kraj

vitr olomoucky kraj 

Detailní náhled

vitr olomoucky kraj

vitr olomoucky kraj 

Detailní náhled

vitr olomoucky kraj

vitr olomoucky kraj 

Detailní náhled

vitr olomoucky kraj

vitr olomoucky kraj 

Detailní náhled

vitr olomoucky kraj

vitr olomoucky kraj 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem