HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Olomoučtí hasiči uspěli v anketě Hasič roku 2014

Ve čtvrtek 2. dubna 2015 proběhlo již po šesté vyhlášení prestižní ankety Hasič roku 2014. Hasiči v ní volili své „NEJ“ - nejlepšího velitele, zaměstnance, kolektiv, ale i „nej“ zásah loňského roku nebo projekt roku. Nejvyšším oceněním je pak titul Hasič roku. 

V rámci této ankety, která probíhá v řadách příslušníků a občanských zaměstnanců, nominují a hodnotí své kolegy a jejich práci sami hasiči. Letos se sešlo celkem 51 nominací a vítězové v pořadí od 3. místa byli vyhlášeni v kategoriích Zásah roku, Projekt roku, Kolektiv roku, Občanský zaměstnanec roku, Velitel roku a Hasič roku.

Slavnostní večer proběhl v TOP hotelu v úterý 2. dubna 2015 od 16 hodin. Tituly a ceny předali ministr vnitra Milan Chovanec a generální ředitel HZS ČR brigádní generál Ing. Drahoslav Ryba.

Slavnostní akce se účastnilo více než 200 příslušníků Hasičského záchranného sboru ČR, včetně ředitelů jednotlivých HZS krajů a zástupců Ministerstva vnitra.

Brig. gen. Ryba ve svém projevu poděkoval všem nominujícím, že si udělali čas, pečlivě sledovali činnost svých kolegů, sepsali nominační zprávy a vyzdvihli tak jejich vynikající práci. Dále poděkoval i všem hodnotitelům, kteří se probrali více jak padesátkou nominací a vybrali dle svého vědomí a svědomí ty nejlepší ve všech sedmi kategoriích. A samozřejmě poblahopřát všem oceněným k vítězství, i všem, kteří byli nominováni. „Budu rád, když se zde ve zdraví za rok sejdeme a společně znovu oceníme ty, kteří denně zachraňují lidské životy i všechny ostatní, kteří svou prací přispívají k dobrému jménu Hasičského záchranného sboru České republiky.“ řekl v závěru svého vystoupení.

Z HZS Olomouckého kraje v nominaci uspěli:

Kategorie Kolektiv roku 2014

2.   místo – Team RAFEX 2014 (HZS Olomouckého kraje)

V termínu 27.- 29. 5. 2014 se v Olomouckém kraji uskutečnilo nejrozsáhlejší cvičení složek IZS a orgánů krizového řízení (se zapojením modulu civilní ochrany) loňského roku s názvem Rafex 2014. Cílem cvičení bylo nacvičit postupy zapojení orgánů krizového řízení do koordinace záchranných a likvidačních prací při řešení mimořádných událostí. První etapou cvičení byla nehoda na železnici, druhou etapou byly intenzivní povodně včetně žádosti o evropskou pomoc a třetí část cvičení simulovala železniční nehodu vlaku převážejícího nebezpečnou látku. Část týmu podílejícího se na přípravě cvičení přešla plynule ze cvičení do reálných povodní na Jesenicku.

 

Kategorie Občanský zaměstnanec roku 2014 

3. místo – Dagmar Greplová (HZS Olomouckého kraje)

Paní Dagmar Greplová pracuje u HZS Olomouckého kraje jako účetní. Po celou dobu svého pracovního poměru dosahuje vynikajících výsledků. Při prováděných kontrolách nebyly nikdy zjištěny jakékoliv nedostatky, naopak paní Greplová je oceňována za svou profesionalitu a vysokou úroveň zpracované agendy.

Gratulujeme.

Kompletní výsledky najdete >> zde <<

Autor:

por. Bc. Ing. Vladimíra Hacsiková
mluvčí HZS Olomouckého kraje
tel: 950 770 039
mobil: 725 490 377
e-mail: mluvci(zavinac)hzsol.cz

vytisknout  e-mailem