HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Olomoucký kraj opět uspěl v anketě Hasič roku

Ve středu 12. dubna 2017 proběhlo v Praze vyhlašování výsledků ankety Hasič roku. Také v letošním roce uspěl Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje se svou nominací, a to v kategorii Zásah roku. 

Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje každý rok zasílá do ankety Hasič roku své nominace. Ani letošní rok nebyl výjimkou. Ze tří zaslaných nominací jsme uspěli v jedné kategorii, a to v kategorii Zásah roku 2016.

ZÁSAH ROKU 2016 - 2. místo - Požár hal s uskladněným použitým textilem v Olomouci (HZS Olomouckého kraje)
25. června 2016 zasahovali hasiči z Olomouckého kraje u rozsáhlého požáru tří hal (o celkové ploše cca 3 000 m2), které sloužily k uskladňování a třídění použitého textilu. V průběhu likvidace požáru se u zásahu vystřídalo 130 hasičů. Požár se tak zapsal do historie jako požár s největší škodou na majetku (80 milionů Kč) a s největším nasazením jednotek na území Olomouckého kraje za posledních 10 let.

Anketa Hasič roku
Anketa Hasič roku je vyhlašována ministrem vnitra od roku 2009 a klade si za cíl ocenit nejlepší profesionální hasiče, jejich velitele, náročné zásahy, pracovní kolektivy, nově vzniklé projekty a další zaměstnance za uplynulý kalendářní rok. Do osmého ročníku ankety bylo zasláno celkem padesát sedm nominací, z nichž sedmnáctičlenná skupina hodnotitelů nakonec vybrala osmnáct vítězů v šesti kategoriích. Slavnostního vyhlašování se účastnilo dvě stě příslušníků Hasičského záchranného sboru ČR (včetně ředitelů jednotlivých hasičských záchranných sborů krajů) a zástupci ministerstva vnitra.

Autor:

por. Bc. Ing. Vladimíra Hacsiková
mluvčí HZS Olomouckého kraje
tel: 950 770 039
mobil: 725 490 377
e-mail: mluvci(zavinac)hzsol.cz

Odkazy do noveho okna

Hasič roku 2016_zásah

Hasič roku 2016_zásah 

Detailní náhled

Hasič roku 2016_zásah

Hasič roku 2016_zásah 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem