HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Olej na vozovce způsobil menší nehodu.

(27.7.2015) Dvě jednotky profesionálních hasičů likvidovaly v dopoledních hodinách únik oleje na komunikaci u Brumova - Bylnice na Zlínsku. 

V 09:13hodin byli vysláni profesionální hasiči ze stanice Valašské Klobouky k hlášenému úniku ropných produktů na komunikaci mezi Štítnou nad Vláří a Bylnicí. Už v průběhu jízdy po daném úseku komunikace zaznamenali hasiči menší lesklé skvrny. Velký únik oleje pak zjistili v prostoru klesání do prudší zatáčky před Bylnicí. Olej znečistil jeden z jízdních pruhů v délce asi 300 metrů. Za využití sorbentů zahájili hasiči úklid komunikace. Vzhledem k rozsahu znečištění si velitel zásahu nechal na místo povolat posilovou jednotku z centrální stanice Zlín s technicko – chemickým speciálem. Okolo 11:30 hodin se hasičům podařilo vozovku uklidit a  zprovoznit.
 
Zdroj ani dobu, kdy k úniku došlo hasiči nezjistili. Jak ale bylo na místě zásahu zjištěno, problém nastal v okamžiku, kdy na vozovku zapršelo a ta se stala velmi obtížně sjízdnou. Na to doplatila jedna řidička, která na kluzkém povrchu dostala smyk a narazila do dalšího osobního vozidla. Ke zranění osob, ani vážnějšímu poškození vozidel nedošlo. Řidičce, která utrpěla šok poskytli zasahující hasiči posttraumatickou pomoc.
 
Autor: por. Bc. Libor Netopil
           tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

 

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem