HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Oheň se rozšířil z kůlny na hořlavé konstrukce rodinného domu. Aktualizace

(27. 11. 2015) Od 00:58 zasahují hasiči u požáru kůlny a rodinného domu v Horní Bečvě v okresu Vsetín. 

Hlášení o požáru kůlny nebo rodinného domu v Horní Bečvě přijal operační důstojník hasičů ve Zlíně v 00:37 hodin. Požární poplach vyhlásil profesionálním hasičům ze stanice Valašské Meziříčí, hasičům města Rožnov pod Radhoštěm a dobrovolným hasičům obcí Horní Bečva a Hutisko-Solanec. K požáru vyjelo celkem šest automobilových cisteren.

Na místě požáru hasiči zjistili, že se jedná o požár kůlny, která sousedí s rodinným domem v Horní Bečvě, lokalita Pod Bukoryškou.. Požár se rozšířil na část dřevěné obvodové stěny rodinného domu a střechu. Hasiči za pomoci vodních proudů začali hasit požár kůlny a zároveň ochlazovat konstrukce rodinného domu. Voda je zajišťována kyvadlově a plovoucím čerpadlem z Mšadlého potoka.

V rodinném domě byl v době požáru jen majitel.

Na místo požáru se dostavil vyšetřovatel hasičů.

27. 11. 2015, 12:10 hodin

Od 09:00 hodin probíhá společné šetření vyšetřovatelů policie a hasičů, kteří mají určit příčinu vzniku požáru. Vyšetřovatelé pracují s několika verzemi. Z důvodu vysokých teplot na místě požáru nebyl povolán služební pes. Ten bude použitý až po ochlazení zbytků staveb a popela. Zjištění příčiny požáru tak zůstává v šetření Policie České republiky.

Požárem došlo k celkovému shoření dvou staveb dřevěných kůlen, včetně uskladněných materiálů a technických zařízení. Plameny poškodily i polovinu střechy rodinného domu, včetně podkrovních pokojíků s vybavením. Požárem vznikla na stavbách a vnitřním vybavení škoda v předběžné výši 700 000 korun.

Autor: nprap. Roman Žemlička – HZS Zlínského kraje

vytisknout  e-mailem