HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Odstartovala soutěž Generálního ředitelství HZS ČR „Dávájí za nás ruku do ohně“ - tentokrát soutěžíme se Záchranáčkem o nejhezčí hasičskou básničku

Již po desáté startuje letos preventivně výchovný projekt Hasičského záchranného sboru ČR s názvem „Dávají za nás ruku do ohně“. Maskotem tohoto projektu, stejně jako i dalších ostatních vzdělávacích projektů pro děti a mládež, je dráček Záchranáček. Letos se mohou všichni se smyslem pro rým utkat v klání o nejhezčí básničku o hasičích. 

V minulých letech jsme hledali například nejlepší vtipy, obrázky, komiksy… Například v roce 2015 byl do projektu zaslán rekordní počet příspěvků na téma hasičská pohádka. Nejpůvabnější pohádky byly vydány knižně ve sbírce prvních skutečně Hasičských pohádek. Později z těchto pohádek vznikla i audiokniha, kterou pro děti namluvil herec Pavel Trávníček.

Náplní letošního ročníku soutěže je složit hasičskou básničku – básničku o hasičích, básničku pro hasiče, básničku o tom, jak nás hasiči již 100 let zachraňují.

Záštitu převzal a zároveň hlavním porotcem soutěže je generální ředitel Hasičského záchranného sboru ČR genmjr. Ing. Drahoslav Ryba, který k tomu řekl: „Vybírat nejlepší pohádky do připravované knihy před třemi lety byl zábavný, ale velice těžký úkol. Vzhledem k tomu, že znám kreativitu dětí i kolegů hasičů, tak se moc těším, co přinese letošní ročník.“

Na vědomost dává se, že nadaný poeta hledá se.

Kdo se veršem často ohání, ať v básni zvěční své nadání.

Toho nemine bohatá odměna a pocta veliká mu bude složena.

vytisknout  e-mailem