HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Odpoledne zasahovaly čtyři jednotky hasičů u požáru ve sklepě rodinného domu.

Dnes odpoledne zasahovaly čtyři jednotky hasičů u požáru ve sklepě rodinného domu v obci Sobětuchy.

Nájemce domu si před obědem připravoval ve sklepě dřevo na zátop a při odchodu odhodil nedopalek cigarety do uskladněného dřeva. Asi po hodině si všiml vycházejícího kouře ze suterénu. Hned běžel zasáhnout, požár se snažil uhasit vodou i ručním hasicím přístrojem, ale nepodařilo se, bylo nutné přivolat hasiče. Ostatní osoby z domu vyběhly ven. Po příjezdu hasičů byl nájemce již před domem. Muže na místě ošetřili zdravotníci, nadýchal se jedovatých zplodin hoření, ale nebylo nutné ho odvézt do nemocnice.

Na boj s plameny hasiči nasadili dva vysokotlaké proudy. Požár zlikvidovali v 14.28 hodin. Celou kupu dřeva museli hasiči rozebrat, vynést ze sklepa ven a dohasit na zahradě.

Po celou dobu pracovali v dýchací technice. Dále odvětrali budovu pomocí přetlakové ventilace a provedli průzkum termokamerou, aby odhalili případná ohniska požáru.

Na místo se dostavil vyšetřovatel požárů mjr. Mgr. Martin Vojta: „ Příčinou požáru bylo odhození nedopalku cigarety do uskladněného dřeva, čímž se dopustil nedbalostního jednání a byla mu udělena bloková pokuta.“

Škoda byla vyšetřovatel stanovena na předběžnou částku 15 tisíc korun a uchránit se podařilo dům ve výši 3 milionů korun.

Foto: zdroj JSDH Slatiňany

Jana Poláková – asistentka, HZS Pardubického kraje

Odkazy do noveho okna

požár dřeva ve sklepě Sobětuchy 6.11.2020

požár dřeva ve sklepě Sobětuchy 6.11.202... 

Detailní náhled

požár dřeva ve sklepě Sobětuchy1  6.11.2020

požár dřeva ve sklepě Sobětuchy1 6.11.2... 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem