HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Odborná příprava hašení lesních požárů

V rámci projektu „Bezpečné pohraničí“ reg. č. CZ.11.123/0.0/0.0/15_001/0000006 spolufinancovaného z Evropského fondu regionálního rozvoje prostřednictvím Programu Interreg V-A Česká republika – Polsko, se ve dnech 20. – 21. 5. 2019 uskutečnila společná odborná příprava příslušníků HZS Pardubického kraje, členů vybraných JSDHO a příslušníků PSP Wroclaw, Polsko na téma „Hašení lesních požárů“.

„Tato odborná příprava se uskutečnila v Králíkách – Prostřední Lipce a její praktická část se poté odehrávala v katastru obce Červená Voda – Křížová hora,“ upřesňuje plk. Ing. Libor Dušek, ředitel územního odboru Ústí nad Orlicí.

„Program byl koncipován jako dvoudenní, rozdělený na část teoretickou a praktickou. V prvé části byli účastníci seznámeni s novými postupy při hašení požárů – vyhledávání skrytých ohnisek pomocí termokamer, aplikace hasiva na místo pomocí tzv. „D“ programu a možnosti spojení v terénu při nasazení více jednotek a využití spojového vozu, kterým HZS Pardubického kraje disponuje. V praktické části pak tyto zkušenosti byly použity při taktickém cvičení zaměřeném na hašení lesního požáru, který ohrožuje dřevem opláštěnou rozhlednu na Křížové hoře v Červené Vodě,“ doplňuje plk. Ing. Libor Dušek, ředitel územního odboru Ústí nad Orlicí.

Odborné přípravy se celkem zúčastnilo 40 hasičů – z HZS Pardubického kraje 19 příslušníků, JSDH obcí celkem 16 hasičů a z Polské republiky – KP PSP Wroclaw bylo 5 hasičů. Jako hosté nás při praktické části navštívili i zástupci samosprávy – starostové obcí – jako zřizovatelé zúčastněných JSDHO.

por. Bc. Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

odborná příprava

odborná příprava 

Detailní náhled

odborná příprava1

odborná příprava1 

Detailní náhled

odborná příprava2

odborná příprava2 

Detailní náhled

odborná příprava3

odborná příprava3 

Detailní náhled

odborná příprava4

odborná příprava4 

Detailní náhled

odborná příprava5

odborná příprava5 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem