HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Odborná konference s mezinárodní účastí Červený kohout dnes uzavřela čtvrtstoletí svého konání

Není v České republice mnoho odborných konferencí, které by se po mnoho let pyšnily neutuchajícím zájmem a vysokou odbornou kvalitou. Konference Červený kohout k nim rozhodně patří. Dokazuje nám to nejen každoroční hojná účast posluchačů, která letos zaznamenala téměř dvou set padesáti účastníků, ale i zájem těch, kteří by na konferenci chtěli přednést své příspěvky. Nabídka prezentujících vždy převyšuje časové možnosti konference. Oba konferenční dny jsou tak doslova nabité zajímavými přednáškami. 

Jsme již zvyklí, že na konferenci Červený kohout přednášejí zástupci jak komerčních firem, tak lidé z akademického či veřejného sektoru, prostor zde dostávají i hosté. Konferenci v jejím 25. ročníku navštívili nejen příslušníci hasičských záchranných sborů z různých krajů naší republiky a hosté z Hasičského a záchranného zboru Slovenské republiky, ale také výrobci stavebních systémů, technici požární ochrany, odborně způsobilé osoby, zástupci univerzit a škol vyučujících problematiku požární ochrany, zástupci neziskového sektoru a řada dalších.

Jak je již na jihočeské konferenci tradicí, jsou oceňovány významné osobnosti, které se zasloužily o rozvoj požární ochrany, přispěly ke zvyšování odborné úrovně konference, opakovaně zde přednesly hodnotné příspěvky a dlouhodobě zajišťovaly přípravu a organizaci jednotlivých ročníků.

Organizační výbor konference v letošním roce ocenil soškou „Červeného kohouta s certifikátem“ následující osobnosti:

Prvním oceněným byl Mgr. Ivo Novotný, manažer útvaru požární ochrany a havarijní připravenosti divize jaderná energetika ČEZ, a.s.  Mgr. Novotný nastoupil po studiích v roce 1997 do společnosti ČEZ a.s. na útvar havarijní připravenosti Jaderné elektrárny Temelín. Postupně prošel jednotlivými funkcemi tohoto útvaru – technik, specialista, vedoucí útvaru havarijní připravenosti Temelín, vedoucí útvaru havarijní připravenosti Temelín a Dukovany. Ve všech těchto funkcích byla součástí jeho pracovní náplně požární ochrana, kterou soustavně propagoval a usiloval o zvýšení její úrovně jak ve firmě, tak i v okolí obou jaderných elektráren. Příkladem zájmu o požární ochranu je i soustavné vzdělávání v tomto oboru, o čemž právě svědčí i dlouholetá podpora konference Červený kohout.

Druhým oceněným byl doc. Ing. Petr Kučera, Ph.D., vysokoškolský pedagog, vedoucí Katedry požární ochrany na Fakultě bezpečnostního inženýrství Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava. Jeho hlavním zaměřením je zejména požární bezpečnost staveb, inženýrské metody v požární ochraně, počítačové modelování požáru a evakuace. Je členem významných evropských i tuzemských institucí, z nichž můžeme jmenovat mezinárodní výbor CTIF, Evropský výbor pro normalizaci CEN a další. Doc. Kučera je pravidelným a dlouholetým účastníkem konference a významnou měrou se podílí i na prezentaci přednášek, přičemž první příspěvek přednesl již v roce 2010.

Na závěr celé konference byla předána skleněná soška Červeného kohouta s certifikátem zástupcům společnosti PRAKAB PRAŽSKÁ KABELOVNA, s. r. o., za nejlepší přednášku konference na téma Funkčnost kabelových tras při požáru z pohledu CPR.

Odkazy do noveho okna

Červený kohout 2022 (2)

Červený kohout 2022 (2) 

Detailní náhled

Červený kohout 2022 (1)

Červený kohout 2022 (1) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem