HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Od včerejšího večera zasahují hasiči u požáru domu v Kratušíně

Ve středu 26. října dvě minuty před půl devátou večerní obdrželo Operační a informační středisko HZS Jihočeského kraje hlášení o požáru střechy rodinného domu. Hlášení na tísňovou linku přišlo hned několik, protože plameny, které šlehaly ze střechy, byly ve tmě vidět hodně daleko.  

Operační středisko do Kratušína povolalo profesionální hasiče ze stanice Prachatice, kteří vyjeli se dvěma cisternami a automobilovým žebříkem, a dále svolalo jednotky SDH obcí Kratušín, Vlachovo Březí, Záblatí a Lažiště. K hořícímu domu přijela jako první prachatická jednotka, jejíž velitel po provedeném průzkumu podal zprávu, že požár zasáhnul střechu rodinného domu v plném rozsahu. Hasiči ihned rozvinuli dopravní vedení a nasadili několik útočných proudů. Několikametrové plameny se jim podařilo dostat rychle pod kontrolu, lokalizace požáru byla na operační středisko nahlášena již krátce před 21. hodinou.
Na požářišti se pohybovala necelá jedna desítka hasičských zásahových vozů. Přítomnost šesti povolaných cisteren umožnila veliteli zásahu zřídit kyvadlovou dopravu vody. Po celou noc pak hasiči rozebírali střešní konstrukce a dohašovali všechna ohniska. Okolo půlnoci byla část jednotek odeslána zpět na základny. Na místě zůstali prachatičtí profesionálové a osádka jedné cisterny dobrovolných hasičů z Vlachova Březí. V sedm hodin ráno vystřídala celou noc pracující profesionální směnu „C“ čerstvá směna „A“, která pokračuje v dohašování.
Vyšetřovatel HZS stanovil výši vzniklé škody předběžně na 1 000 000,-. Společně s Policií ČR pracuje s několika verzemi možnými pro vznik požáru. Dnes bude šetření znovu na požářišti pokračovat, všechny stanovené verze budou prověřovány.
Nemáme informaci, že by u požáru byla zraněná nějaká osoba.

Odkazy do noveho okna

Požár rodinného domu, Kratušín - 26. 10. 2016 (2)

Požár rodinného domu, Kratušín - 26. 10.... 

Detailní náhled

Požár rodinného domu, Kratušín - 26. 10. 2016 (1)

Požár rodinného domu, Kratušín - 26. 10.... 

Detailní náhled

Požár rodinného domu, Kratušín - 26. 10. 2016 (3)

Požár rodinného domu, Kratušín - 26. 10.... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem