HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Ocenění za preventivně výchovnou činnost

V hotelu Sportcentrum se 13. ledna uskutečnila výroční valná hromada Sboru dobrovolných hasičů Brandýs nad Labem. 

Logo_zpmv.jpg




Výročního jednání se zúčastnili starosta města Ing. Ondřej Přenosil, místostarosta Ing. Jiří Nekvasil, ředitel územního odboru HZS Středočeského kraje Mladá Boleslav plk. Ing. Jan Lejsek, zástupci sborů dobrovolných hasičů okolních obcí, rychtáři obcí baráčníků z Brandýsa nad Labem a Vrábí a další hosté.

Jak vyplynulo z výroční zprávy, odvedli členové sboru i v loňském roce kus poctivé práce.
Jednotka sboru zasahovala ve městě a jeho okolí u 54 mimořádných událostí, z toho u 34 požárů, a asistovala u více než dvou desítek akcí organizovaných pro občany města. Ke každoročně sborem pořádané soutěži v požárním útoku o „Vimmerův memoriál“ v loňském roce přibyla i dětská soutěž o „Maxíkův pohár“.

Dlouhodobě vynikajícími výsledky se může sbor pochlubit v práci s dětmi a mládeží. Samotný sbor sdružuje ve svých řadách více než tři desítky mladých hasičů. Velká pozornost je věnována preventivní výchově dětí. V rámci programu Hasík zaměřeného na výchovu dětí v oblasti požární ochrany a ochrany obyvatelstva, seznámili členové sboru se zásadami požární ochrany více než 500 dětí z města a jeho okolí.

Preventivně výchovná činnost členů sboru a pozornost, které této oblasti věnuje vedení města, byly oceněny i na valné hromadě sboru. V loňském roce vyhlásil HZS Středočeského kraje již podruhé soutěž o nejlepšího instruktora zmiňovaného programu Hasík. Ocenění v kategorii dobrovolných hasičů získali velitel SDH Brandýs nad Labem Jaroslav Dušek a člen sboru Adam Horváth. Oba mají rovněž velkou zásluhu na tom, že město Brandýs nad Labem – Stará Boleslav bylo vedením HZS Středočeského kraje vyhodnoceno jako Největší realizátor programu Hasík ve městech a obcích Středočeského kraje.

Partnerem soutěže „Instruktor roku“, pořádané HZS Středočeského kraje, byla Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra.

FOTO: Archiv SDH Brandýs nad Labem

Jaroslav Vykoukal
šéfredaktor časopisu 112

Odkazy do noveho okna

Logo_zpmv

Logo_zpmv 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem