HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Obsah krytého seníku na Bruntálsku bude odhadem dohořívat až dva dny

Aktuálně úterý 30.1.2018, 12:00:U požáru krytého seníku zůstává od úterního poledne pouze místní jednotka dobrovolných hasičů - Světlá Hora, a to až do úplného dohoření/uhašení. Objekt hasiči předali majiteli.

---

            Celkem osm jednotek hasičů zasahovalo od pondělního odpoledne 29.1.2018 v obci Světlá Hora (okres Bruntál) u požáru haly s uskladněnými 1600 balíky lisovaného sena, který se nechává po dohodě s majiteli dohořet pod bedlivou kontrolou hasičů. Podle hrubého odhadu by mohl být oheň uhašen během středy či až čtvrtku.

            Ve Světlé Hoře hoří zhruba devět metrů vysoký krytý stoh o půdorysu 60 x 20 metrů ocelové konstrukce s betonovými stěnami. Příčina vzniku požáru je v šetření, předběžná škoda na uskladněném seně již byla odhadnuta na 600 tisíc korun, škoda na objektu bude vyčíslena až po uhašení a jeho prohlídce.

            Operační středisko hasičů bylo o požáru, který se obešel bez zranění civilních osob, informováno v pondělí ve čtvrt na čtyři odpoledne. Do místí části Světlá vyjely dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) - ze stanic Bruntál a Krnov, včetně jejich výškové techniky (automobilový žebřík Renault a automobilová plošina Renault), společně s nimi také šest jednotek dobrovolných hasičů - Světlá Hora, Malá Morávka, Andělská Hora, Dolní Moravice, Vrbno pod Pradědem a Bruntál.

            Hasilo se hlavně po obvodu hořící haly. Hasiči dostali oheň pod kontrolu během půlhodiny, pak se rozhodlo o kontrolovaném dohořívání. V úterý ráno zůstaly na místě tři jednotky hasičů, které pokračují v dohledu. Při zásahu se lehce zranil jeden hasič.

Odkazy do noveho okna

pozarstohSvetlaHora (1 BR)

pozarstohSvetlaHora (1 BR) 

Detailní náhled

pozarstohSvetlaHora (2)

pozarstohSvetlaHora (2) 

Detailní náhled

pozarstohSvetlaHora (3)

pozarstohSvetlaHora (3) 

Detailní náhled

pozarstohSvetlaHora (4)

pozarstohSvetlaHora (4) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem