HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

O víkendu zasahovali hasiči u několika dopravních nehod

V průběhu uplynulého víkendu zasahovali hasiči v Plzeňském kraji u deseti dopravních nehod z nichž sedm se neobešlo bez zranění a dvě dopravní nehody byly smrtelné. Zde jsou některé z víkendových nehod podrobněji:

Pátek:

Dopravní nehoda nákladního automobilu u obce Dobršín. Vozidlo vyjelo částečně mimo komunikaci, řidič již byl v péči ZZS. Při nehodě došlo k vyvrácení jednoho stromu. Hasiči provedli protipožární opatření. Bez úniku provozních kapalin.

14_12_2018 DN NA Dobršín - Rabí (2).jpg

Na křižovatce Záluží - Třemošná došlo k dopravní nehodě tří osobních vozidel. Jednu osobu museli hasiči vyprostit. Celkem 4 zraněné osoby byly transportovány ZZS.

14_12_2018 Dn 3 OA Třemošná (2).jpg

Sobota:

 K tragické dopravní nehodě jednoho osobního vozidla došlo u Koutu na Šumavě. Vozidlo vyjelo ze silnice a skončilo ve strouze místního rybníka koly nahoru a kabinou pod vodou. Z vozidla byly vytaženy 4 osoby. Na místě probíhala resuscitace. Dvě osoby přes veškerou snahu záchranářů bohužel zemřely, další dvě byly letecky transportovány do nemocničních zařízení, z nichž jedna zemřela po transportu do nemocnice. Hasiči asistovali ZZS. Pro vytažení vozidla ze 4 m široké a 130cm hluboké strouhy, bylo potřeba vyřezat náletové dřeviny. Došlo k drobnému úniku PHM, který hasiči zachytili sorbentem a sorpčními hady.

15_12_2018 Plk_DO_DO_ DN 1 OA Kout na Šumavě 3mrtví (7).jpg

Ve Velkých Hydčicích došlo ke střetu osobního automobilu a vlaku. Jedna osoba již byla mimo vozidlo v péči ZZS. Druhou osobu z vozidla museli hasiči vyprostit. Po předání do péče záchranářů byla tato letecky transportována do nemocničního zařízení. Ve vlaku cestovalo asi 40 pasažérů, u nichž ke zranění nedošlo.

15_12_2018 DN vlak x OA Velké Hydčice (4).jpg

Neděle:

Mezi Kozolupy a Myslinkou došlo k dopravní nehodě jednoho osobního vozidla. I přes veškerou snahu záchranářů a hasičů řidička nehodu nepřežila. Hasiči zajistili místo nehody a provedli protipožární opatření.

16_12_2018 DN Myslinka.jpg

vytisknout  e-mailem