HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

O víkendu hořela stodola, kabiny na koupališti, zahradní traktůrek, ale vytahovala se také auta z vody

Od pátku 1. do neděle 3. června zaznamenali hasiči v Královéhradeckém kraji celkem 74 událostí. 

Výběr z víkendových zásahů:

ÚZEMNÍ ODBOR HRADEC KRÁLOVÉP Radíkovice, traktůrek (2).JPGPožár Radíkovice, zahradní traktůrek

Černožice – dopravní nehoda – 1. 6. 14:09

Profesionální jednotka ze stanice Hradec Králové – Pražská a ze stanice Jaroměř zasahovaly u dopravní nehody dvou osobních vozidel. Kvůli nehodě musela být na dobu zásahu uzavřena silnice I/33. Hasiči místo nehody zajistili. O dvě zraněné osoby se postarali záchranáři.

Pravy – dopravní nehoda – 1. 6. 18:43

Profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská a dobrovolná jednotka z Chlumce nad Cidlinou zasahovali u dopravní nehody tří osobních vozidel na dálnici D11. Při nehodě nedošlo ke zranění osob. Hasiči místo nehody zajistili a provedli protipožární opatření.

Černilov – požár – 2. 6. 10:22

Požár balíků sena likvidovali v části Újezd profesionální hasiči z centrální hradecké stanice a dobrovolná jednotka z Černilova. Požár byl velmi brzy lokalizován. Událost nezpůsobila žádnou škodu.

Hradec Králové – požár – 2. 6. 13:50

Profesionální hasiči z obou hradeckých stanic vyjeli k nahlášenému požáru v budově na třídě SNP. Jednalo se o požár materiálu na dvoře, oheň byl však uhašen před příjezdem jednotek požární ochrany na místo události. Škoda byla odhadnuta na 10 tisíc korun.

Hradec Králové – dopravní nehoda – 2. 6. 14:17

U dopravní nehody dvou osobních vozidel v Zelené ulici v Kuklenách zasahovali profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská. Hasiči místo nehody zajistili a provedli protipožární opatření. U havarovaných vozidel odpojili akumulátory.

Radíkovice – požár – 2. 6. 15:26

V odpoledních hodinách zasahovali profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská a dobrovolná jednotka z Nechanic v Radíkovicích u požáru zahradního traktůrku. Požár zahradní traktor zcela zničil. Škoda byla odhadnuta na 10 tisíc korun.

Opatovice nad Labem – záchrana osoby z vody – 3. 6. 10:13

Na pomoc tonoucí osobě vyjeli profesionální hasiči z centrální stanice do sousedního Pardubického kraje. Událost se stala nedaleko Opatovic nad Labem. Osoba se topila v řece Labi. Osoba byla z řeky vytažena před příjezdem jednotek a nakonec byla transportována sanitkou do zdravotnického zařízení. Na místě zasahovali hasiči ve spolupráci se záchranáři a jednotkami z Pardubického kraje.  

Hradec Králové – dopravní nehoda – 3. 6. 16:34

Nehoda dvou osobních vozidel a malé plošiny se stala v neděli odpoledne na Rašínově třídě. Událost se obešla bez zranění. Na místě zasahovali profesionální hasiči z centrální stanice. Místo události jednotka zajistila a provedla protipožární opatření.

ÚZEMNÍ ODBOR JIČÍN

Samšina – požár – 1. 6. 05:33

V části Plhov zasahovali profesionální hasiči z Jičína u požáru trávy. Jednalo se o nenahlášené pálení, událost se ale obešla beze škody.

Libuň – požár – 1. 6. 09:49

U požáru hnojiště zasahovali profesionální hasiči z Jičína a dobrovolné jednotky z Libuně, Železnice a Jičína. Požár dostaly jednotky velmi brzy pod kontrolu, oheň hasily dvěma proudy. Požár nezpůsobil žádnou škodu, uchráněné hodnoty se pohybovaly asi ve výši 45 tisíc korun.

Libuň – dopravní nehoda – 1. 6. 10:51

Profesionální hasiči z Jičína zasahovali u dopravní nehody dvou dodávek. Při nehodě došlo ke zranění jedné osoby. Hasiči provedli úklid, protože po nehodě zůstaly na komunikaci uniklé provozní náplně.  

Žlunice – požár – 1. 6. 12:02

U požáru travního porostu malého rozsahu zasahovali profesionální hasiči z Jičína, Nového Bydžova a dobrovolná jednotka z Nového Veselí. Požár nezpůsobil žádnou škodu.

Holín – dopravní nehoda – 1. 6. 15:07

V části Horní Lochov zasahovali profesionální hasiči z Jičína. Stala se zde dopravní nehoda osobního vozidla. Automobil skončil mimo komunikaci asi tři metry pod cestou. Hasiči museli jednu zraněnou osobu z vozidla vyprostit. Po celou dobu byl pacient při vědomí a s hasiči komunikoval. Poté předala jednotka zraněnou osobu záchranářům. Na havarovaném voze provedla opatření proti vzniku požáru a odpojila akumulátor.

Jičín – dopravní nehoda – 1. 6. 16:17

V části Moravčice došlo k dopravní nehodě osobního automobilu. Ten se převrátil přes střechu. Po dobu zásahu byla blokována komunikace 1/16.

Dřevěnice – dopravní nehoda – 1. 6. 17:398

Profesionální hasiči z Nové Paky zasahovali u dopravní nehody dvou osobních vozidel. Jednotka havarované vozy zajistila proti vzniku požáru.

Hořice – dopravní nehoda – 2. 6. 09:11

V Husově ulici došlo k dopravní nehodě malého motocyklu. Osobě z motorky poskytli profesionální hořičtí hasiči první předlékařskou pomoc. Místo nehody si poté převzali policisté.

Železnice – požár – 2. 6. 18:48

U požáru starých kabin před bourání na místním koupališti v Žižkově ulici zasahovali profesionální hasiči z Jičína a dobrovolné jednotky z Železnice, Jičína a Valdic. Hasiči dostali požár velmi brzy pod kontrolu, poté museli rozebrat ohořelé konstrukce kabin. Požár se obešel beze škody, uchráněn byl majetek v hodnotě asi 20 tisíc korun.

ÚZEMNÍ ODBOR NÁCHOD

Chvalkovice – požár – 1. 6. 10:58

V části Střeziměřice zasahovali profesionální hasiči z Jaroměře a dobrovolné jednotky z Hořiček a Chvalkovic u požáru hrabanky na zhruba 50 m2. Požár byl v těžko přístupném terénu, ale brzy se jej podařilo hasičům dostat pod kontrolu.

Jaroměř – požár – 1. 6. 12:48

Profesionální hasiči a dobrovolní hasiči z Jaroměře byly povoláni do části Josefov, kde došlo k požáru tlakových lahví svářecí soupravy. Jednotky plamen uhasily a lahve poté ještě zkontrolovali termokamerou. Po jejich ochlazení předali místo majiteli. Škoda byla předběžně vyčíslena na 12 tisíc korun.

Broumov – dopravní nehoda – 1. 6. 17:02

U dopravní nehody dvou osobních vozidel zasahovali profesionální hasiči z Broumova. Událost se stala v části Olivětín. Automobily blokovaly po srážce vozovku, hasiči místo události zajistili. Jedna osoba byla zraněna, převzali si ji do péče záchranáři.

Broumov – technická pomoc – 1. 6. 17:18

Broumovští profesionální hasiči jeli zkontrolovat do části Velká Ves, ulice Na Výsluní trafostanici, do které udeřil blesk. Trafostanice jiskřila, ale nejevila známky hoření. Místo události si převzali energetici.

Teplice nad Metují – technická pomoc – 2. 6. 09:29

V části Lachov se nacházel nebezpečně naklonění strom nad komunikací. Jednalo se o vzrostlý smrk. Na místo přijeli profesionální hasiči z Náchoda a Broumova a dobrovolná jednotka z Teplic nad Metují. Strom se jim podařilo odstranit.

Náchod – dopravní nehoda – 3. 6. 16:59

V Bělovsi v ulici Na Horním konci došlo k dopravní nehodě motocyklu. Motorka nabourala do dopravního značení. Na místě zasahovali profesionální a dobrovolní hasiči z Náchoda. Osoba z motocyklu byla zraněna. Hasiči místo nehody zajistili a provedli protipožární opatření.

ÚZEMNÍ ODBOR RYCHNOV NAD KNĚŽNOUP Bohdašín (1).jpgPožár stodoly v Bohdašíně

Olešnice v Orlických horách – dopravní nehoda – 1. 6. 10:06

Dopravní nehoda dvou osobních vozidel zaměstnala profesionální hasiče z Dobrušky a dobrovolnou jednotku z Olešnice v Orlických horách. Vozidla se střetla zrcátky. Základní ošetření poskytli osobám hasiči. Místo nehody pak zajistili a předali jej policistům.

Týniště nad Orlicí – technická pomoc – 1. 6. 12:00

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolná jednotka z Týniště nad Orlicí společně odstranili strom, který hrozil pádem na zaparkované automobily. Událost se stala v Okružní ulici.

Dobruška – dopravní nehoda – 1. 6. 14:38

Profesionální hasiči z Dobrušky zasahovali u dopravní nehody tří osobních vozidel v části V Loučkách. Dvě osoby převezli do zdravotnického zařízení záchranáři. Hasiči zajistili vozidla proti vzniku požáru a uniklé kapaliny zasypali sorpčním materiálem. Do příjezdu policie pak jednotka usměrňovala dopravu. Po zadokumentování místa nehody provedli hasiči odstranění vozidel mimo komunikaci.

Bohdašín – požár – 3. 6. 00:37

Celkem pět jednotek požární ochrany likvidovalo požár stodoly v Bohdašíně v neděli krátce po půlnoci. Hasiči zasahovali po celou dobu v dýchací technice a k hašení nasadili čtyři C proudy. Jednalo se o částečně zděný a částečně roubený objekt o rozměrech asi 30x8 m. Požár zachvátil asi čtvrtinu stodoly. Pro zachování vlastní bezpečnosti museli zasahující hasiči zajistit stabilitu stropní a podlahové konstrukce pomocí dřevěných fošen. Požár se jednotkám podařilo lokalizovat v 01:26 hod. a zcela zlikvidovat v 02:05 hod. Požár způsobil škodu celkem 100 tisíc korun, ale díky včasnému zásahu hasičů se podařilo uchránit hodnoty ve výši 4 milionů korun.

ÚZEMNÍ ODBOR TRUTNOV

Trutnov – dopravní nehoda – 1. 6. 06:50

V Kladské ulici v části Poříčí došlo k dopravní nehodě osobního vozidla, které sjelo do řeky. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Trutnova. Nehoda se obešla bez zranění, ale vozidlo poškodilo zábradlí na mostě. Došlo také k drobnému úniku pohonných hmot, přičemž k poškození životního prostředí nedošlo. Hasiči pak pomohli odtahové firmě s vyproštěním vozidla a postavením zpět na kola. Místo nehody si poté převzali policisté. 

Jívka – dopravní nehoda – 1. 6. 08:25

Profesionální hasiči z Trutnova a dobrovolné jednotky z Jívky a Radvanic odstraňovali následky dopravní nehody, kdy zůstaly po průjezdu traktoru se zemědělským zařízením vyvrácené sloupy telekomunikačního vedení a vozovka tak byla obtížně průjezdná, pro nákladní vozy pak vůbec. Vyvrácené sloupy se zároveň opíraly o elektrické vedení. Na místě zasahovali hasiči spolu s techniky telekomunikací. Sloupy provizorně opravili tak, aby byla komunikace bezpečně průjezdná.

Bílé Poličany – dopravní nehoda – 1. 6. 22:07

U dopravní nehody motocyklu zasahovali profesionální hasiči z Hořic. Motocykl skončil po nehodě mimo komunikaci. Hasiči pomohli s ošetřením pacienta a pak jej také pomohli naložit do sanitky. Jednotka místo události zajistila a předala policistům.

Trutnov – technická pomoc – 2. 6. 11:56

Profesionální hasiči z Trutnov zachránili v Palackého ulici čtyři malá kachňata. Ta spadla do světlíku a bylo je potřeba vytáhnout pomocí nastavovacího žebříku.

Dolní Kalná – požár – 2. 6. 17:52

U požáru lesní hrabanky zasahovali profesionální hasiči z Nové Paky a dobrovolná jednotka z Dolní Kalné. Hořet začalo po ukončeném pálení. Událost se obešla beze škody.

Trutnov – dopravní nehoda – 3. 6. 18:34

V části Volanov zasahovali trutnovští profesionální hasiči z dopravní nehody tří osobních vozidel. Komunikace byla pod dobu zásahu na nezbytně nutnou dobu uzavřena. Při nehodě došlo ke zranění tří osob. Hasiči místo události zajistili a provedli protipožární opatření.

Malá Úpa – dopravní nehoda – 3. 6. 21:33

U dopravní nehody v části Horní Malá Úpa zasahovali profesionální hasiči z Trutnova a dobrovolní hasiči z Pece pod Sněžkou. Vozidlo vyjelo mimo komunikaci a havarovalo do potoka. Hasiči pomohli s ošetřením jedné zraněné osoby a poté začali s vyproštěním vozidla. Po dobu vyprošťovacích prací musela být komunikace zcela uzavřena. Asi po dvou hodinách od nahlášení události se podařilo jednotkám vůz z vody vytáhnout.

Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

DN Horní Malá Úpa (1)

DN Horní Malá Úpa (1) 

Detailní náhled

DN Horní Malá Úpa (2)

DN Horní Malá Úpa (2) 

Detailní náhled

DN Jívka (1)

DN Jívka (1) 

Detailní náhled

DN Jívka (2)

DN Jívka (2) 

Detailní náhled

DN Trutnov Kladská

DN Trutnov Kladská 

Detailní náhled

DN Volanov

DN Volanov 

Detailní náhled

P Bohdašín (1)

P Bohdašín (1) 

Detailní náhled

P Bohdašín (2)

P Bohdašín (2) 

Detailní náhled

P Bohdašín (3)

P Bohdašín (3) 

Detailní náhled

P Bohdašín (4)

P Bohdašín (4) 

Detailní náhled

P Bohdašín (5)

P Bohdašín (5) 

Detailní náhled

P Bohdašín (6)

P Bohdašín (6) 

Detailní náhled

P Josefov (1)

P Josefov (1) 

Detailní náhled

P Josefov (2)

P Josefov (2) 

Detailní náhled

P Radíkovice, traktůrek (1)

P Radíkovice, traktůrek (1) 

Detailní náhled

P Radíkovice, traktůrek (2)

P Radíkovice, traktůrek (2) 

Detailní náhled

P kabin na koupališti, Železnice (1)

P kabin na koupališti, Železnice (1) 

Detailní náhled

P kabin na koupališti, Železnice (2)

P kabin na koupališti, Železnice (2) 

Detailní náhled

P kabin na koupališti, Železnice (3)

P kabin na koupališti, Železnice (3) 

Detailní náhled

P kabin na koupališti, Železnice (4)

P kabin na koupališti, Železnice (4) 

Detailní náhled

P kabin na koupališti, Železnice (5)

P kabin na koupališti, Železnice (5) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem