HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

K hlášenému požáru bytu vyjely čtyři jednotky hasičů.

(29. 10. 2020) V 15:31 hodin přijalo krajské operační středisko HZS kraje informaci o požáru v kuchyni jednoho z bytů na ulici Nábřeží v obci Napajedla na Zlínsku. K události byly okamžitě vyslány jednotky profesionálních hasičů ze stanic Otrokovice a Zlín, a také dobrovolné jednotky obcí Babice a Napajedla. 

Po příjezdu na místo a provedení prvotního průzkumu bylo zjištěno, že došlo k požáru na sporáku v kuchyni a k jeho následnému rozšíření na digestoř a část kuchyňské linky. Hasiči okamžitě natáhli jeden útočný proud a v dýchací technice požár velmi rychle lokalizovali a likvidovali. Za použití přetlakové ventilace byl následně byt odvětrán.

K události byla velitelem zásahu povolána také posádka zdravotnické záchranné služby kvůli kontrole jedné osoby, u které bylo podezření na nadýchání zplodinami hoření.

Podle informací vyšetřovatele hasičů bylo příčinou požáru vznícení potravin. Prvotním odhadem byla výše škody stanovena na 150 tisíc korun. Díky rychlému zásahu se podařilo uchránit další hodnoty bytu ve výši minimálně 2 miliony korun.

Autor: kpt. Ing. Pavel Řezníček – HZS Zlínského kraje

Odkazy do noveho okna

PO Napajedla

PO Napajedla 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem