HZS Karlovarského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Nový zásahový vůz doplnil vozový park hasičů v sokolovské chemičce Synthomer

Od pátku 31. března slouží jednotce Hasičského záchranného sboru na stanici v sokolovské chemičce Synthomer zbrusu nové zásahové vozidlo, speciálně vyrobené a určené pro zásahy v chemickém průmyslu. Kombinovaný hasicí vůz na podvozku Scania je z produkce českého nástavbáře – výrobce hasicích vozidel THT Polička. Jako jeden z nejmodernějších zásahových vozů v kraji splňuje požadavky EURO 6. Investici v celkové výši více než 10 miliónu Kč uhradila společnost Synthomer. 

Ing. Milan Brejchal, výkonný ředitel Synthomer a.s.,doplňuje: „Před dvěma roky jsme na stejném místě předávali prvovýjezdovou cisternu. Nyní modernizujeme vozový park HZS pro náš závod o hasící automobil, jehož hlavní výhodou je možnost provést zásah při kombinaci tří druhů hasiv – voda, pěna, prášek a zvýšit tím účinnost hasebního efektu v případě požáru. I kapacita – voda 5000 l, pěna 3000 l a prášek 1000 kg – je úctyhodná. Je to jasný důkaz, že pro Synthomer je prevence a bezpečnost absolutní prioritou.“ 

Jaké další přednosti nabídne hasičům HZS Chemické závody při jejich práci nové vozidlo? Na nástavbě je vybaveno dálkově ovládanými lafetami, které mají účinný dostřik až 40 metrů a které tak snižují riziko pro zasahující hasiče. Absolutní novinkou je systém ONE SEVEN, kterým se pyšní pouze několik vozů v České republice. Toto zařízení vyrábí speciální „suchou“ pěnu, která má vynikající ochlazovací efekt, izolační vlastnosti a snižuje povrchové napětí. Další ekologickým přínosem je úspora vody a pěnidla při zásahu. Unikátní zařízení bude užitečným pomocníkem hasičů také při zásazích mimo areál sokolovské chemičky.  

Hasiči v sokolovské chemičce Synthomer mají k dispozici deset hlavních zásahových vozidel, automobilové cisternové stříkačky, kombinované hasicí automobily, výškovou techniku, technický automobil pro chemické havárie, vozidlo protiplynové služby či evakuační autobus. Dále disponuje jednotka již zmiňovanou prvovýjezdovou cisternou, která je jako první vysílána jako první na všechny zásahy v areálu i jako posila pro zajištění požární bezpečnosti v Sokolově a okolí. Jednotka Chemické závody se aktivně zapojuje do akcí mimo firmu jako součást IZS, například u požárů, dopravních nehod a dalších událostí. 

Synthomer a.s., Tovární 2093, 356 01 Sokolov
Mgr. Martina Poštová, PR specialista, Tel.: 776 776 096; email: martina.postova@synthomer.com

Odkazy do noveho okna
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem