HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Táhneme za jeden provaz

Rok s rokem se sešel a opět proběhl branný závod „Táhneme za jeden provaz“ pořádaný složkami integrovaného záchranného systému (Policie ČR, Hasičský záchranný sbor, Zdravotnická záchranná služba, Městská policie) ve spolupráci s IPA Jeseník. Do areálu bývalých kasáren v Jeseníku se přijeli utkat o první místa žáci prvních stupňů základních škol z celého Jesenicka.
Na okruhu 2 km bylo nachystáno šest disciplín jak fyzického, tak vědomostního rázu, se kterými se děti musely poprat. Mezi úkoly nechyběly kliky, přelézání lana, otázky z dopravy, zdravověda a také postřeh. Ještě týden před samotným závodem to vypadalo, že se bude opravdu jednat o pravý branný závod. Terén byl po několika týdenním dešti velmi mokrý a bahnitý. Naštěstí nám počasí přálo, vše stihlo vyschnout a dětem se dobře utíkalo.
V mladší kategorii (2. – 3. třída) nejvíce sil nabralo a tak vyhrálo družstvo z Jeseníku ZŠ Průchodní a ve starší (4. – 5. třída) družstvo z Mikulovic. Díky příspěvku města Jeseník tak mohli vítězové převzít medaile i hodnotné ceny. Všem závodníkům děkujeme za účast a budeme se těšit již na podzim na starší děti ve stejném závodě.

 

por. Ing. Tereza Neubauerová
tisková mluvčí PČR v Jeseníku

vytisknout  e-mailem