HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Nové starostky a starostové prošli školením v oblasti ochrany obyvatelstva a krizového řízení

Vzdělávání starostů, kteří byli zvoleni v komunálních volbách na podzim roku 2018, organizoval Hasičský záchranný sbor Královéhradeckého kraje. 

Starostové (3).JPGOd února do konce března letošního roku absolvovaly stovky nových představitelů měst a obcí v Královéhradeckém kraji odborné semináře pod vedením příslušníků HZS Královéhradeckého kraje. „Příslušníci z oddělení ochrany obyvatelstva a krizového řízení připravili pro představitele obcí a obcí s rozšířenou působností školení zaměřené na přípravu na mimořádné události a krizové situace. Toto vzdělávání se provádí v pravidelných čtyřletých cyklech, zpravidla po volbách do zastupitelstev měst a obcí. Zúčastnilo se jej 333 starostek a starostů, popřípadě místostarostů z 448 obcí,“ řekl ředitel HZS Královéhradeckého kraje brig. gen. František Mencl.

Mezi účastníky těchto seminářů byl také například nově zvolený primátor města Hradec Králové Alexander Hrabálek, který vidí v akci velký přínos. „V pozici ve vedení samosprávy jsem teprve několik měsíců a řada informací byla nových. Samozřejmě s přibývajícími roky se může stát, že pravidelné proškolování v krizovém řízení lidé na radnici určitým způsobem bagatelizují a podceňují, ale pokud pak situace skutečně nastane, už je pozdě na to si potřebné procesy a znalosti oživovat, natož se s nimi poprvé seznamovat. Proto jsem rád, že tato možnost tu je a bylo by dobré, aby naši starostové tuto oblast brali zcela vážně. Přeji nám všem, abychom se s reálnou krizovou situací potkávali co nejméně, organizátorům pak děkuji za profesionální zajištění školení,“ uvedl primátor Alexandr Hrabálek.

Obsahově se školení starostů zaměřilo na oblasti krizové řízení a ochrany obyvatelstva, integrovaný záchranný systém a jednotky požární ochrany, prevence požární ochrany na obcích, hospodářská opatření pro krizové stavy, zajišťování obrany v působnosti obcí nebo činnost povodňových orgánů obcí.

Vzdělávání starostů je v souladu s „Koncepcí vzdělávání v oblasti ochrany obyvatelstva a krizového řízení“, schválenou usnesením vlády ČR č. 508 ze dne 10. července 2017. 

Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

Starostové (1)

Starostové (1) 

Detailní náhled

Starostové (2)

Starostové (2) 

Detailní náhled

Starostové (3)

Starostové (3) 

Detailní náhled

Starostové (4)

Starostové (4) 

Detailní náhled

Starostové (6)

Starostové (6) 

Detailní náhled

Starostové (7)

Starostové (7) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem