Záchranný útvar HZS ČR  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Nové rypadlo z fondů EU při zásahu u částečně zříceného domu - VIDEO

Ostrava 27.5. 2013 

 Jednotka HZS Moravskoslezského kraje byla ráno 27.5. 2013 povolána na místo zřícení části neobývané třípodlažní budovy nedaleko centra Ostravy v areálu firem mezi Cihelní ulicí a železniční tratí (dříve areál sodovkáren).

Certifikovaní psi na vyhledávání v sutinách z MěP Ostrava nezávisle na sobě označili místo, kde mohla být zasypaná osoba. Proto na místo mimořádné události byla v dopoledních hodinách povolána i těžká technika ze Záchranného útvaru HZS ČR, která postupně odklízela betonové a cihlové sutiny.

Celkem se zásahu zůčastnilo 6 příslušníků ZÚ se 4 ks techniky (UDS-114a, CAT 329E, tahač MAN TGS s návěsem Noteboom OSD a doprovodné vozidlo).

 

      K odklízení sutin vedle univerzálního dokončovacího stroje UDS-114a bylo poprvé použito i pásové rypadlo CAT 329E, které bylo pořízenoza využití strukturálních fondů IOP Evropské unie (85% podíl prostředků EU a 15% prostředky státního rozpočtu ČR) v rámci projektu „Zvýšení akceschopnosti ZÚ HZS ČR pro záchranné a likvidační práce při živelních pohromách“.

 

Nové rypadlo z fondů EU při zásahu u částečně zříceného domu: video 27,4 MB.

vytisknout  e-mailem