HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Nošovická automobilka Hyundai darovala krajským hasičům antigenní testy

Nošovická automobilka Hyundai darovala krajským hasičům antigenní testy

Nošovice/Ostrava, 14. ledna 2021 – Pět tisíc kusů antigenních testů na Covid-19 dnes věnovala společnost Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) moravskoslezským hasičům. Rychlé a spolehlivé testy, jejichž celková hodnota přesahuje 1 milion Kč, pomůžou odhalit pozitivní bezpříznakové příslušníky hasičského a policejního sboru.

Nošovická automobilka navazuje darováním testů na dlouhodobou spolupráci s Hasičským záchranným sborem Moravskoslezského kraje (HZS MSK). Pravidelně například daruje auta určená pro praktický nácvik vyprošťovacích manévrů. „Přetěžké práce základních složek Integrovaného záchranného systému si nesmírně vážíme. Uvědomujeme si, že v této nelehké době je každá pomoc vítaná. Proto jsme se rozhodli věnovat užitečné antigenní testy, které pomáhají najít nakažené koronavirem. Přispějeme tak k zajištění akceschopnosti záchranného systému do doby, než bude provedeno očkování jeho členů,“ řekl prezident HMMC Cheolseung Baek.

Automobilka už před lety sehrála důležitou roli při výstavbě a vzniku nošovické stanice HZS MSK. Každoročně také významně přispívá na její provoz. Společnost Hyundai navíc pravidelně organizuje pro záchranné sbory celou řadu akcí. Hasiči jezdí do areálu automobilky učit se konstrukce zde vyráběných aut, aby byli co nejlépe připraveni pro ostrý zásah při dopravních nehodách. Vyzkoušet si mohli i různá námětová cvičení jako například požár či chemické nebezpečí. K tréninku byli navíc přizváni i kolegové z jiných zemí. HMMC také spolupořádá soutěž mladých dobrovolných hasičů v hasičském sportu.

„Společnost Hyundai Motor Manufacturing Czech je pro nás spolehlivým partnerem od počátku jejího působení. Testy, která nám firma darovala, využijeme pro antigenní interní testování příslušníků a zaměstnanců HZS MSK a dále příslušníků a zaměstnanců krajského policejního ředitelství,“ uvedl krajský ředitel hasičského záchranného sboru Vladimír Vlček.

Antigenní testy provádějí zdravotníci HZS. „Hlavní význam je v rychlém vyhledávání pozitivních bezpříznakových příslušníků a zaměstnanců obou základních složek IZS, aby nedocházelo k dalšímu šíření Covid-19 v rámci stanic, služeben a pracovišť. Je to jeden ze základních kroků, kterými se snažíme udržet akceschopnost základních složek IZS,“ doplnil Vladimír Vlček.

Nošovická automobilka Hyundai od počátku pandemie pomohla na několika frontách. K nejvýznamnějším příspěvkům se řadí finanční dar ve výši 10 milionů Kč, který loni na jaře poskytl nošovický výrobce spolu s českým zastoupením značky Hyundai Motor Czech vládě České republiky. Peníze byly určeny na podporu vítězných projektů hackathonu Hack the Crisis. Nošovická automobilka Hyundai tehdy mj. také předala Moravskoslezskému kraji, městu Frýdek-Místek a třinácti obcím v okolí závodu 21 300 respirátorů typu FFP2 v hodnotě přesahující 3,25 milionu Kč. Řadou dobrovolnických aktivit se na boji proti pandemii podílejí i mnozí zaměstnanci firmy.

Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC)

Vysokokapacitní závod HMMC s technicky vyspělým výrobním zařízením zahájil výrobu v listopadu 2008. Se svými 3.300 zaměstnanci disponuje kapacitou výroby až 1 400 vozů denně a více než 300 000 automobilů ročně. Nošovický závod oslavil v roce 2019 výrobu svého celkově již třímiliontého vozu, jímž byl Hyundai i30 N. Automobily z HMMC se prodávají ve více než 70 zemích na pěti kontinentech. HMMC vyrábí modely Tucson, řadu i30 s karosářskými variantami hatchback, Fastback a kombi, dále ostrý sportovní vůz i30 N včetně varianty Fastback a od března 2020 také elektromobil Kona Electric. V loňském roce prošla modernizací kompletní produktová řada – z linek začala sjíždět také zcela nová generace Tucsonu, který je vlajkovou lodí nošovické automobilky.

Petr Michník, vedoucí právního a PR oddělení Hyundai Motor Manufacturing Czech

Odkazy do noveho okna

Předání antigenních testů HZS MSK a HMMC 2

Předání antigenních testů HZS MSK a HMMC... 

Detailní náhled

Předání antigenních testů HZS MSK a HMMC

Předání antigenních testů HZS MSK a HMMC 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem