HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Noční požár zničil kolový nakladač

V 01:03 hodin byl dnes v noci na tísňovou linku oznámen požár nakladače v Napajedlích v bývalém zemědělském výrobním areálu na Prusinkách. 

Na místo byla ihned vyslána jednotka ze stanice Otrokovice se dvěma cisternami, posílená o dobrovolné hasiče z obcí Babice a Napajedla. Po provedení průzkumu bylo zjištěno, že se jedná o kolový nakladač, zaparkovaný vedle bioplynové stanice. Hasiči okamžitě nasadili vysokotlaký proud a dva vodní proudy C a do několika minut dostali požár pod kontrolu. Za použití střední pěny a následného dalšího chlazení rozžhavených částí byla po půlhodině zásahu hlášena celková likvidace. Velitel následně nechal zasažené prostory zkontrolovat pomocí termokamery, aby bylo vyloučeno další nebezpečí, a do ukončení všech prací hasiči prováděli nasvícení místa události.
 
Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína a ohledání zasaženého stroje byla jako příčina vzniku požáru stanovena technická závada na elektroinstalaci vozu. Díky rychlému zásahu se požár nerozšířil na blízkou bioplynovou stanici a podařilo se tak uchránit další nemalé hodnoty. Přesné škody jsou však nadále předmětem vyšetřování.
 
Autor: kpt. Ing. Pavel Řezníček –  HZS Zlínského kraje
Odkazy do noveho okna

01 PO Napajedla

01 PO Napajedla 

Detailní náhled

02 PO Napajedla

02 PO Napajedla 

Detailní náhled

03 PO Napajedla

03 PO Napajedla 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem