HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Noční požár zcela zničil rodinný dům na Kutnohorsku

V úterý 16. listopadu několik minut po půl čtvrté v noci přijala tísňová linka středočeských hasičů oznámení o požáru rodinného domu v části obce Čestín Polipsy na Kutnohorsku. 

Jelikož první volající uvedl, že požárem je zasažený celý rodinný dům, vyslal operační důstojník na místo profesionální hasiče ze stanic Kutná Hora, Uhlířské Janovice a Zruč nad Sázavou spolu s dobrovolnými hasiči obcí Čestín a Kácov.

Po příjezdu k události a provedeném průzkumu velitel zásahu upřesnil, že objekt o půdorysu 14x8 metrů je požárem zcela zasažený a částečně se propadla střecha. Hasiči dostali oheň rychle pod kontrolu za pomoci čtyř vodních proudů. Ve čtyři hodiny ráno tak mohla být nahlášena lokalizace.

Následně se jednotky zaměřily na vyhledávání a dohašování skrytých ohnisek za pomoci termokamery a výškové techniky. Za další dvě hodiny se podařilo požár zcela zlikvidovat a dům byl předán majiteli.

Škoda, kterou požár způsobil, se vyšplhala na 1 500 000 korun. Hasiči svým včasným zásahem uchránili hodnoty ve výši dalšího milionu. Příčinou požáru se zabývá hasičský vyšetřovatel.

por. Ing. Tereza Fliegerová
tisková mluvčí
HZS Středočeského kraje

Odkazy do noveho okna

001 - požár rodinného domu

001 - požár rodinného domu 

Detailní náhled

002 - požár zcela zničil střechu rodinného domu

002 - požár zcela zničil střechu rodinné... 

Detailní náhled

003 - požár rodinného domu

003 - požár rodinného domu 

Detailní náhled

004 - požár rodinného domu Polipsy

004 - požár rodinného domu Polipsy 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem