HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Noční požár v mladoboleslavském autosalonu napáchal škody kolem deseti milionů

V noci na 28. září byl v 01.08 hodin na tísňovou linku HZS Středočeského kraje oznámen požár v autosalonu FIAT v Mladé Boleslavi na třídě Václava Klementa. 

Operační důstojník k události vyslal profesionální hasiče ze stanice Mladá Boleslav se dvěma cisternami a žebříkem, podnikovou jednotku ŠKODA AUTO a.s. s jednou cisternou a jednotky SDH Kosmonosy a Mladá Boleslav-Podlázky, každou s cisternovým automobilem.

První jednotka (HZS Mladá Boleslav) byla na místě pět minut po ohlášení události. Průzkumem bylo zjištěno, že požárem je zasažena výstavní hala se šesti novými vozy. Hasiči v dýchací technice dostali plameny pod kontrolu vysokotlakým proudem a jedním C proudem v krátké chvíli, takže v 1:38 hodin mohl velitel zásahu ohlásit operačnímu středisku lokalizaci. Následně byl objekt pomocí přetlakové ventilace odvětrán.

Na místě zůstala dobrovolná jednotka z Kosmonos, která zajistila dohlídku do ranních hodin. Kolem půl deváté byli dobrovolní hasiči odesláni velitelem čety HZS Mladá Boleslav na základnu. Požářiště bylo za přítomnosti vyšetřovatele požárů zkontrolováno termokamerou a předáno Polici ČR. Zároveň byla ohlášena likvidace požáru.

Vyšetřování události bude pokračovat v průběhu svátečního dne za účasti expertů Technického ústavu požární ochrany Praha a kriminální policie. Předběžná škoda byla vyčíslena na deset milionů korun, uchráněné hodnoty částkou pět milionů.

por. Ing. Ladislav Holomčík
tiskový mluvčí
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem