HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Noční požár v Chrášťanech u Prahy se škodou za tři miliony

Informaci o požáru v reklamní firmě v Plzeňské ulici v Chrášťanech v okrese Praha-západ přijala tísňová linka středočeských hasičů v pátek 8. října dvě minuty po třiadvacáté hodině. 

Krajské operační a informační středisko HZS Středočeského kraje k události vyslalo profesionální jednotku z Berouna se dvěma cisternami, velitelským vozidlem a také se speciálním hasicím kontejnerem, protože podle oznamovatele požár zasáhl laserové zařízení na řezání plastů. Na pomoc vyjela také cisterna jednotky sboru dobrovolných hasičů ze sousedních Jinočan.

Po příjezdu na místo a prvotním průzkumu bylo upřesněno, že plamenné hoření se podařilo z velké části zlikvidovat zaměstnancům firmy pomocí ručních hasicích přístrojů. Dva pracovníci se však nadýchali zplodin hoření a museli být ošetřeni přivolanou posádkou zdravotnické záchranné služby. Jejich převoz do zdravotnického zařízení nebyl nutný, takže byli ponecháni na místě.

Hasiči vynesli z prostoru dílny jeden ze dvou žhnoucích balíků papíru, druhý dohasili uvnitř. Vzhledem k silnému zakouření celého prostoru bylo nutné nasadit přetlakovou ventilaci. Hodinu od ohlášení události byla operačnímu důstojníkovi oznámena lokalizace požáru, za necelou další hodinu jeho likvidace.

Po závěrečné kontrole předal velitel zásahu požářiště majiteli firmy. Zároveň s ním dohodl i dohlídku po dobu dvanácti hodin, kterou si zajistí vlastními silami.

Příčinou vzniku požáru byla podle hasičského vyšetřovatele technická závada na laserové řezačce. Přímé škody na stroji a dalším zařízení i vlastní dílně vlivem zplodin hoření vyčíslil na tři miliony korun, stejnou částkou také uchráněné hodnoty.

Zálohu za téměř vyprázdněnou berounskou stanici držela pro případ vzniku další mimořádné události v hasebním obvodu dobrovolná jednotka obce Králův Dvůr, která byla připravena k výjezdu  cisternou.

Ing. Ladislav Holomčík
HZS Středočeského kraje

Odkazy do noveho okna

001-Noční požár v chrášťanské firmě

001-Noční požár v chrášťanské firmě 

Detailní náhled

002-Noční požár v chrášťanské firmě

002-Noční požár v chrášťanské firmě 

Detailní náhled

003-Noční požár v chrášťanské firmě

003-Noční požár v chrášťanské firmě 

Detailní náhled

004-Noční požár v chrášťanské firmě

004-Noční požár v chrášťanské firmě 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem