HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Noční požár v Babicích zničil střechu za půl miliónu korun

Krátce po půl třetí ranní vyjížděly dnes (24. července) osádky cisteren profesionálních hasičů ze stanice Prachatice a dobrovolných hasičů obce Netolice do obce Babice, kde byl ohlášen požár rodinného domu. 

Jako posilové jednotky byly povolány českobudějovičtí profesionální hasiči a automobilový žebřík také z prachatické stanice, u požáru se sešla také jednotka místních dobrovolných hasičů. Jako první k požáru přijela netolická jednotka. Po průzkumu velitel zásahu podal zprávu, že hoří neobydlená část statku a že požár zasáhnul střechu. Následoval příjezd obou profesionálních jednotek a okamžité zahájení hasebních prací. V 3:12 hodin hasiči dostali požár pod kontrolu. Dohašování pak hasiči vedli jak z automobilového žebříku z vnějšku statku, tak i vnitřkem budovy. Požár zničil plochu přibližně 10 x 6 metrů. Hasiči z půdních prostor vynesli ven několik ohořelých prken, které dohasili. Úplná likvidace požáru nastala v 5:03 hodin. Poté se jednotky vrátily zpět na své základny, na požářišti zůstala pouze babická dobrovolná jednotka pro monitoring. Ta v 8 hodin ráno požářiště předala policistům.
Vyšetřovatel HZS stanovil výši vzniklé škody na 500 000,-, šetření příčiny vzniku požáru bude probíhat v úterý 25. července.

Odkazy do noveho okna

Požár střechy, Babice - 24. 7. 2017 (2)

Požár střechy, Babice - 24. 7. 2017 (2) 

Detailní náhled

Požár střechy, Babice - 24. 7. 2017 (1)

Požár střechy, Babice - 24. 7. 2017 (1) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem