HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Noční požár u Velvar způsobil škodu dva a půl milionu korun

Krátce po druhé hodině ranní v sobotu 23. října přijali středočeští hasiči oznámení o viditelných plamenech ve stráni v místní části Velvar Radovič na Kladensku. 

Operační důstojník na místo vyslal profesionální hasiče ze stanic Kralupy nad Vltavou a Slaný spolu s dobrovolnými jednotkami obcí Veltrusy a Velvary.

První jednotky, které dorazily k požáru necelou čtvrthodinu od nahlášení, uvedly, že oheň zcela zasáhl rodinný dům o půdorysu 5x25 metrů. Hasiči nasadili několik vodních proudů zvenčí budovy, jelikož vstup dovnitř nebyl možný, protože byla narušena vazba střechy a hrozilo její zřícení. Pro zajištění dostatečného množství hasební vody byly k místu povolány ještě jednotka Správa železnic Kralupy nad Vltavou a dobrovolná jednotka obce Kralupy nad Vltavou. Ve čtyři hodiny ráno se podařilo dostat požár pod kontrolu a mohla být nahlášena lokalizace.

Hasiči následně museli třetinu střechy strhnout a většinu střešní krytiny sundat mimo budovu. Uvnitř garáže byl nalezen osobní automobil, který požár také poničil. Jednotky se následně zaměřily na vyhledávání a dohašování skrytých ohnisek. V šest hodin byl požár zcela zlikvidován a jednotky se mohly vrátit zpět na své základny. Místní dobrovolné jednotce Velvary byla nařízena dohlídka nad požářištěm do předání místa Policii ČR.

Škoda byla předběžně vyčíslena na dva a půl milionu korun. Proč požár vznikl, je předmětem dalšího vyšetřování, které bude probíhat ve spolupráci s Policií ČR. Ta na místo povolala také psovoda se psem na vyhledávání akcelerantů hoření.

por. Ing. Tereza Fliegerová
tisková mluvčí
HZS Středočeského kraje

Odkazy do noveho okna

001 - požár rodinného domu u Velvar

001 - požár rodinného domu u Velvar 

Detailní náhled

002 - požár rodinného domu u Velvar

002 - požár rodinného domu u Velvar 

Detailní náhled

003 - požár rodinného domu u Velvar

003 - požár rodinného domu u Velvar 

Detailní náhled

004 - požár rodinného domu u Velvar

004 - požár rodinného domu u Velvar 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem