HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Noční požár rozestavěné budovy se škodou půl milionu korun

V noci na čtvrtek 27. ledna necelé dvě hodiny po půlnoci přijalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje oznámení o požáru rozestavěné budovy na okraji Říčan v okrese Praha-východ. 

Operační důstojník na místo vyslal profesionální hasiče z Říčan spolu s dobrovolnými hasiči obcí Mukařov a Tehovec. Už během cesty k události viděli hasiči z objektu stoupat hustý černý dým. Provedeným průzkumem následně zjistili, že uvnitř rozestavěné budovy o půdorysu 10x15 metrů hoří uskladněný stavební materiál.

Necelou čtvrthodinu po druhé hodině ranní byl požár lokalizován, pod kontrolou a dále se nešířil. Jednotky se zaměřily na vyhledávání a dohašování skrytých ohnisek a rozebírání zasaženého stavebního materiálu. Dvě minuty před třetí hodinou byl požár zcela uhašen a velitel zásahu nahlásil na operační středisko jeho likvidaci.

Škoda byla předběžně vyčíslena na půl milionu korun. Příčinou požáru se zabývá hasičský vyšetřovatel ve spolupráci s Policií ČR, která k místu povolala také psa na vyhledávání urychlovačů hoření.

por. Ing. Tereza Fliegerová
tisková mluvčí
HZS Středočeského kraje

Odkazy do noveho okna

001 - noční požár rozestavěné budovy

001 - noční požár rozestavěné budovy 

Detailní náhled

002 - noční požár rozestavěné budovy

002 - noční požár rozestavěné budovy 

Detailní náhled

003 - noční požár rozestavěné budovy

003 - noční požár rozestavěné budovy 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem