HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Noční pátrání úspěch nepřineslo.Aktualizace

Osm jednotek hasičů asistovalo od včerejší jednadvacáté hodiny policistům při pátrání po pohřešované osobě u vodní nádrže Slušovice. 

Včera v 20:38 hodin přijal operační důstojník krajských hasičů žádost Policie ČR o asistenci při pátrání po pohřešované osobě u vodní nádrže Slušovice. Na místo zásahu byli vysláni profesionální hasiči centrální stanice Zlín a současně i jednotky dobrovolných hasičů obcí Slušovice, Lukov, Hrobice, Fryšták, Vlčková, Kašava a Držková. K dispozici byl i člun zlínských hasičů a policejní vrtulník s termovizí.
 
Asi šedesátka osob se tak zapojila do nočního pátrání po zalesněném okolí a březích vodní nádrže. Současně bylo prováděno i propátrávání vodní hladiny. Prohledávání terénu bylo prováděno až do dnešní druhé hodiny, kdy bylo na základě rozhodnutí policistů přerušeno a jednotky byly odeslány zpět na své stanice. Pohřešovanou osobu se i přes maximální nasazení všech hasičů a policistů do této doby nalézt nepodařilo.
 
O dalším postupu rozhodnou policisti v ranních hodinách.
 
11:05 hodin
V dopoledních hodinách pokračovalo pátrání po pohřešovaném muži. Na pátrání se podíleli profesionální hasiči z centrální stanice Zlín s motorovým člunem, který je vybaven i sonarem. Hasiči se zaměřili na kontrolu policisty stanovených úseků podél břehů vodní nádrže.
 
Autor: por. Bc. Libor Netopil – tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

vytisknout  e-mailem