HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Noční pátrací akce pod Rýchorskou boudou měla šťastný konec

Ztraceného muže, který se vydal v noci pěšky z Horního Maršova na Rýchorskou boudu, našli dobrovolní hasiči z Horného Maršova s policisty díky čerstvým stopám ve sněhu a termokameře. 

O velkém štěstí může mluvit mladý muž, který se vydal v noci pěšky z Horního Maršova na Rýchorskou boudu. Špatně totiž odbočil z cesty a nemohl najít správný směr. Na tísňovou linku volal s tím, že je v lese a neví, kam dál. Poté hovor vypadl. O pomoc volal muž dnes kolem jedné hodiny ráno.

Místo události se už nacházelo mimo působnost horské služby, proto vyslal operační důstojník na místo jednotku sboru dobrovolných hasičů z Horního Maršova. Ti do několika málo minut vyrazili s opásovanou čtyřkolkou i termokamerou ztracenému člověku na pomoc. Dále byli na místo povoláni také profesionální hasiči z Trutnova a zasahovali zde i policisté.

V tu chvíli byl hledajícím hasičům a policistům největším pomocníkem čerstvě napadaný sníh, protože narazili na stopy hledaného muže a šli po nich. Jakmile stopy uhýbaly z cesty do lesa, použili hasiči k dohledání osoby termokameru. Muže našli těsně pod Rýchorskou boudou podchlazeného, ale bez dalších zranění.

Jednotka naložila muže na čtyřkolku a odvezla ho na hasičskou zbrojnici do Horního Maršova. Tam si jej převzali do péče záchranáři.

Celá akce byla ukončena po více než dvou hodinách a proběhla ve spolupráci dobrovolných hasičů z Horního Maršova, profesionálních hasičů z Trutnova a Policie ČR z Pece pod Sněžkou.


Text: por. Mgr. Martina Götzová
FOTO: JSDH Horní Maršov

Odkazy do noveho okna

1_Výjezd hasičů

1_Výjezd hasičů 

Detailní náhled

2_Záběr z termokamery

2_Záběr z termokamery 

Detailní náhled

3_Transport na čtyřkolce

3_Transport na čtyřkolce 

Detailní náhled

4_Mapa s místem nálezu

4_Mapa s místem nálezu 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem