HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Noční bouřky způsobily pády stromů a požár statku

Po dvou nočních bouřkách hasiči zasahovali celkem u 22 událostí. V noci ze soboty na neděli hasiči vyjížděli zejména k popadaným stromům.  

Například pardubičtí hasiči zasahovali u nehody osobního vozidla, které narazilo do spadlého stromu v Opatovicích nad Labem. Kolize se obešla bez zranění. K dalším popadaným stromům byly vyslány hlavně jednotky požární ochrany ze Svitavska.
Foto JSDH BystréFoto JSDH Bystré
Požár statkuPožár statku
Statek pohltily plamenyStatek pohltily plameny
Popadané stromy a větve bránily v průjezdnosti komunikací zejména v Bystrém, Moravské Třebové, Březové nad Svitavou, Svojanově, Brněnci, Stašově, Poličce, Lavičné, Linharticích, Korouhvi, Gruně a Rohozné. Dále hasiči odčerpávali vodu ze zatopené komunikace a odstraňovali naplaveniny.
            V noci z neděle na pondělí, v 1.31 hodin, hasiči vyjížděli k požáru statku do obce Bezděkov. Operační důstojník na místo vyslal pět hasičských jednotek (profesionální z Pardubic a Přelouče a dobrovolné jednotky z Lipoltic, Choltic a Bezděkova). Při příjezdu první jednotky na místo byly 2/3 střechy již v plamenech. Hasiči se snažili zabránit rozšíření plamenů na obytnou část. Plameny hasiči dostali pod kontrolu ve 2.04 hodin a zcela zlikvidovány byly ve 4.29 hodin. Poslední hasičské vozy odjížděly na základny z místa události v 5. 27 hodin. Nejpravděpodobnější příčinou vzniku požáru byl podle slov vyšetřovatele hasičů úder blesku. Škoda byla předběžně vyčíslena na jeden milion korun.
 


Vendula Horáková, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem