HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Nevlídné zimní počasí zaměstnávalo hasiče na Královéhradecku

Vítr naštěstí nezpůsobil větší škody na majetku.  

   V pátek 2.12. v brzkých ranních a také dopoledních hodinách zasáhly území Královéhradeckého kraje sněhové a dešťové přeháňky a ve vyšších polohách také silný vítr. Právě ten nadělal hasičům nejvíce práce.
   Už po čtvrté hodině ranní vyjeli profesionální hasiči z Nové Paky odstranit spadlý strom z vozovky do Staré Paky a asi o hodinu později již byly v terénu další jednotky v celém kraji. Hasiči z Jičína sundávali strom z elektrického vedení v blízkosti trafostanice v Chyjicích, dobrovolní hasiči z Mostku na Trutnovsku museli likvidovat větev, která zůstala viset nalomená vysoko nad vozovkou. Další jednotky, které zasahovaly, byli profesionální hasiči z Trutnova a Vrchlabí a jednotky sboru dobrovolných hasičů z Červeného Kostelce a Špindlerova Mlýnu. Celkem dnes hasiči řešili asi patnáct technických zásahů, které často probíhaly i za tmy a ve ztížených klimatických podmínkách.
   Hasiči pro řešení podobných událostí disponují motorovými pilami, výškovou technikou (automobilová plošina) a dalším vybavením pro práci ve výškách (pracovní postroj, lana, karabiny apod.). Nezbytností je také předchozí absolvování teoretické přípravy a praktického výcviku hasičů.
   

Text: mjr. Mgr. Ondřej Sezima (HZS Královéhradeckého kraje)
Ilustrační foto: HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

Hasiči-strom2

Hasiči-strom2 

Detailní náhled

Hasiči-strom1

Hasiči-strom1 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem