HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Netradiční akce na stanici HZS Mladá Boleslav

V neděli 5. listopadu v odpoledních hodinách hostila tělocvična stanice HZS Mladá Boleslav zajímavou akci – kurz sebeobrany pro Základní organizaci neslyšících Mladá Boleslav. 

Uvedená akce byla realizována ve spolupráci se Statutárním městem Mladá Boleslava a vedl ji strážník městské policie Bc. Jan Kolman, který je zároveň instruktorem sebeobrany pro ostatní strážníky, společně s kolegou z oddílu Sebeobrana JK.

Dvě desítky neslyšících osob spolu s překladatelem do znakového jazyka bylo na úvod seznámeno se zásadami bezpečného chování na ulici i s riziky, která v dnešní době reálně hrozí. Součástí bylo i obeznámení s použitím cvičného pepřového spreje, kdy se účastníci kurzu dozvěděli, jak a kde tento sprej nosit a jak ho správně použít, aby obrana s touto pomůckou byla co nejefektivnější. Naučené teoretické znalosti si poté všichni účastníci vyzkoušeli i prakticky.

Každý zúčastněný člen Základní organizace neslyšících si z kurzu odnesl kromě nových poznatků také tréninkové sprejové svítilny a ostrou verzi pepřového spreje. Veškeré pomůcky byly zakoupeny s finanční podporou Statutárního města Mladá Boleslav.

Realizace kurzu je dokladem úspěšné spolupráce mladoboleslavského územního odboru Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje se Statutárním městem Mladá Boleslav a určitě to nebyla poslední akce tohoto druhu.

Foto: nprap. Michal Kuzmeniuk, vyšetřovatel požárů

mjr. Ing. Zdeněk Bidzilia
vedoucí pracoviště IZS a služeb
ÚO Mladá Boleslav

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem