HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Není TFA jako TFA

Jihočeští borci David Kubiš a Michal Brousil, kteří skvěle reprezentují nejen HZS Jihočeského kraje, ale i HZS České republiky v disciplínách TFA, si ve dnech 12. a 13. července vyzkoušeli i tak trochu jiný závod. 

V Jihlavě se konala dvoudenní soutěž Firefighter Combat Challenge. Jednalo se již o třetí ročník mezinárodní soutěže, které se každoročně účastní téměř stovka závodníků z několika evropských států. Jihočeští borci a jejich čeští kolegové tak porovnávali svou výkonnost s hasiči z Polska, Německa, Rakouska či Slovinska.

Závod Firefighter Combat Callenge probíhá odlišně od klasického závodu v disciplínách TFA. Závod se zde neběží intervalově a není rozdělen do čtyř úseků. Naopak závodníci musí celou trať, složenou z několika disciplín, absolvovat v kuse. Vybíhají nejprve se zátěží po schodech na lešení, kde zátěž odhazují a vytahují na laně smotané hadice. Po seběhu z lešení dolů, kdy musí nohama stoupnout na každý schod, je čeká kaiserbox. Slalomem přebíhají celou trať až k zavodněné hadici, kterou natahují a vodním proudem "sestřelují" terč. Poslední disciplínou je pak přesun osmdesátikilové figuríny na několik desítek metrů až do cíle.

Přestože se jihočeští sportovci na Firefighter Combat Challenge nespecializují, ukázali všem, že i tento typ závodu umí. Michal Brousil skončil v individuálním závodu ve své věkové kategorii na 2. místě, v celkovém hodnocení pak na třetím. David Kubiš obsadil místo sedmé.
Druhý den závodu se pak Jihočeši zúčastnili soutěže v tandemu, kde se umístili na 10. místě, a ve štafetě byli čtvrtí.

Odkazy do noveho okna

FCC, Jihlava - 12. a 13. 7. 2019 (1)

FCC, Jihlava - 12. a 13. 7. 2019 (1) 

Detailní náhled

FCC, Jihlava - 12. a 13. 7. 2019 (2)

FCC, Jihlava - 12. a 13. 7. 2019 (2) 

Detailní náhled

FCC, Jihlava - 12. a 13. 7. 2019 (3)

FCC, Jihlava - 12. a 13. 7. 2019 (3) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem