HZS Jihomoravského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Několikrát jsme zasahovali na dálnici

Úterý, 10. března 2020 – Dnes jsme častěji vyjížděli k nehodám na dálnici D2. V jednom případě jsme museli řidiče vyprošťovat. 

V 8.15 hod. jsme přijali informaci o nehodě dvou kamionů na D2 ve směru na Brno. Operační středisko k nehodě vyslalo tři profesionální hasičské jednotky. Kousek za sjezdem na 3. kilometru se srazila cisterna s kamionem. Jeden z řidičů byl v kabině zaklíněn a bylo nutné jej vyprostit. Následně skončil v péči záchranné služby. Hasiči zasypali uniklé provozní kapaliny a zajistili místo proti požáru. Doprava na dálnici směr Brno byla zastavena a policie provoz odkláněla na sjezdu před nehodou.

V 10.39 hod., jen pár minut před ukončením zásahu na 2,5. kilometru, přijalo operační středisko zprávu o další nehodě. Stala se na 12. kilometru opět ve směru na Brno. Po srážce nákladního vozu a dodávky se zranil jeden člověk. K nehodě vyrazily tři jednotky. Krátce před polednem předali hasiči místo zásahu k došetření Policii ČR. 

Na dálnici D2 však bylo rušno i nadále.  Informaci o třetí nehodě jsme totiž přijali ve 12.10 hod. Stala se v dopravním zúžení na 38. kilometru ve směru na Brno, kde se střetly dva osobní a jeden nákladní vůz. Operační středisko vyslalo na místo dvě jednotky.  Hasiči pomohli s transportem zraněné řidičky z osobního auta.  Následně zajistili částečnou průjezdnost dálnice ve směru na Brno. Po 13. hodině předal velitel zásahu místo Policii ČR a jednotky se vrátily na základny.

Jaroslav Mikoška, tiskový mluvčí HZS JmK

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem