HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Několik požárů ve volné přírodě

V průběhu čtvrtku 12. dubna 2018 vyjeli hasiči z Olomouckého kraje k několika požárům ve volném přírodním prostředí. 

První požár byl oznámen na operační středisko HZS Olomouckého kraje v obci Horní Sukolom v 10:08 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Uničova, kteří po příjezdu zjistili, že mezi příkopou a polem hoří starý suchý rákos na ploše asi 8 x 5 metrů.

Hlášení o druhém požáru přijalo operační středisko HZS Olomouckého kraje v 12:13 hodin v Určicích. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Prostějova a dobrovolní hasiči z Určic, Plumlova, Brodku u Prostějova a Vrahovic, kteří po příjezdu zjistili, že hoří hnůj a sláma v silážní jámě. Majitel zajistil na místo nakladač, který hnojiště rozhrabával a hasiči ho postupně dohašovali.

V 12:23 hodin byl oznámen na operační středisko požár lesa nedaleko obce Domašov nad Bystřicí. Na místo vyjeli profesionální hasiči ze Šternberku a dobrovolní hasiči z Jívové, Bohuňovic a Moravského Berouna. Hasiči po příjezdu zjistili, že hoří klestí po pálení odpadu na ploše asi 100 x 50 metrů v prudkém kopci. Příjezd hasičům na místo komplikovaly popadané stromy. Jednotky jsou stále na místě a požár likvidují (stav k 14:30 hodině).

Čtvrtý požár byl oznámen na operační středisko v 13:20 hodin v Olomouci ve starém vojenském objektu. Hořel tam odpad, který hasiči zlikvidovali během několika minut.

Všechny požáry se obešly beze škody a nebyl při nich nikdo zraněn.

Autor:

por. Bc. Ing. Vladimíra Hacsiková
mluvčí HZS Olomouckého kraje
tel: 950 770 039 (linka tiskový mluvčí)
tel: 950 770 207
mobil: 725 490 377
e-mail: mluvci(zavinac)hzsol.cz

Odkazy do noveho okna

hnojiště

hnojiště 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem