HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Nejvyšší ocenění si ve Zbirohu převzali hasiči Královéhradeckého kraje nebo starosta Rychnova nad Kněžnou

U příležitosti Dne vzniku samostatného československého státu udělil Hasičský záchranný sbor České republiky ve středu 25. října celkem 95 medailí a plaket osobnostem uvnitř i vně bezpečnostního sboru. Mezi oceněnými bylo i šest osob z Královéhradeckého kraje. 

Z osob nominovaných Hasičským záchranným sborem Královéhradeckého kraje převzali dva zástupci „Čestnou medaili“ za významnou a dlouhodobou spolupráci s Hasičským záchranným sborem ČR. Novopečeným držitelům ocenění předával medaile a plakety generální ředitel Hasičského záchranného sboru ČR genmjr. Ing. Drahoslav Ryba spolu s ministrem vnitra Milanem Chovancem.

„Čestnou medaili“ si na zámku ve Zbirohu převzali:

Jaroslav Vrba, jenž je vedoucím krajské odborné rady prevence Krajského sdružení hasičů Královéhradeckého kraje, současně vykonává funkci vedoucího odborné rady prevence na okrese Trutnov. V rámci Sdružení hasičů Čech Moravy a Slezska se věnuje problematice požární prevence více než 20 let.

Ing. Jan Skořepa, starosta města Rychnov nad Kněžnou, spolupracuje s vedením územního odboru Rychnov nad Kněžnou dlouhodobě na velmi vysoké úrovni. Město Rychnov nad Kněžnou pod jeho vedením významně podporuje a přispívá na modernizaci technického vybavení a zázemí místní stanice HZS Královéhradeckého kraje.

Další čtyři příslušníci HZS KHK obdrželi medaili „Za věrnost I. stupně“, což je ocenění za příkladné plnění služebních povinností příslušníků ve spojení s dobou trvání služebního poměru v délce 30 let.

Medaili „Za věrnost I. Stupně“ obdrželi:

mjr. Bc. Olga Pluhařová pracuje v oblasti profesionální požární ochrany nepřetržitě od ledna 1986. Od roku 2002 působí jako vedoucí oddělení personálního a PaM. Je dlouhodobě aktivní také v oblasti požárního sportu, kde vykonává funkci rozhodčího.

por. Bc. Miloslav Šreibr působí u sboru od prosince 1986 a nyní je operačním důstojníkem na krajském OPIS HZS Královéhradeckého kraje v Hradci Králové.

nprap. Tomáš Dvořák je profesionálním hasičem od dubna 1986. Od svého nástupu je zařazen na úseku zabezpečujícím spojení a informace u jednotek PO a ostatních integrujících složek. Osobně se podílel na rekonstrukci a výstavbě objektů požární stanice v Jičíně.

nprap. Jiří Kolář působí u sboru od listopadu 1981, v současné době jako velitel družstva. Dlouholeté praktické zkušenosti předává mladším příslušníkům. Významně se podílí na spolupráci s jednotkami SDH obcí v hasebním obvodu stanice Broumov. 

Ceremoniál předávání ocenění se uskutečnil v prostorách zámku Zbiroh v Plzeňském kraji. Kromě příslušníků a zaměstnanců sboru si ocenění převzali i zástupci ostatních složek integrovaného záchranného systému, státní správy, samosprávy a dalších organizací, které výrazně podporují a úspěšně spolupracují s Hasičským záchranným sborem ČR.

por. Mgr. Martina Götzová
tisková mluvčí

FOTO: HZS ČR

Odkazy do noveho okna

25. 10. Medaile HZS ČR Zbiroh

25. 10. Medaile HZS ČR Zbiroh 

Detailní náhled

25. 10. Medaile HZS ČR Zbiroh

25. 10. Medaile HZS ČR Zbiroh 

Detailní náhled

25. 10. Medaile HZS ČR Zbiroh

25. 10. Medaile HZS ČR Zbiroh 

Detailní náhled

25. 10. Medaile HZS ČR Zbiroh

25. 10. Medaile HZS ČR Zbiroh 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem